“Det handlar om att se teamets styrkor”
26 Jun 2018 kl: 00:00

“Det handlar om att se teamets styrkor”

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med Espresso House.

En Shift Leader har en arbetsledande roll och har som uppgift att delegera ansvar och arbetsuppgifter till teamet. Du ska inspirera och utbilda teamet och arbeta för att nå de försäljningsmål som finns. Shift Leader har även ett visst ansvar för bemanning, varubeställningar och resultatuppföljning.

Många som har varit Shift Leader går sedan över till att bli Coffee Shop Manager.

– Att vara Shift Leader handlar mycket om att se alla i teamet och förstå deras styrkor och svagheter. Som Shift Leader är det upp till dig att delegera ut arbetsuppgifter och vara ytterst ansvarig för att shoppen går runt. Mitt team är dock väldigt självgående och tar eget ansvar vilket gör jobbet både enklare och roligare.

Sök jobb som skiftledare utan cv här!

Teamet på Vasagatan umgås en hel del på fritiden tack vare den goda stämningen och sammanhållningen som uppstått, berättar Yosan. Det är viktigt att ha kul på jobbet och fylla varandra med energi som sedan smittar av sig på gästerna – och det syns om det är äkta.

– Ibland är det är full rulle och då är det extra viktigt att peppa varandra och hålla energinivåerna uppe. Gäller det att kunna hantera ett högt tempo.

Rutinerna och arbetsuppgifterna för en Shift Leader varierar beroende på vilket pass man jobbar. Det är långa öppettider och en hel del ska bockas av under dagen. Något som är viktigt på Espresso House är att överlämningarna till nästa person som ska påbörja sitt pass går smärtfritt.

– När man går av sitt pass är det viktigt att ha preppat allt så att nästa person får en bra start på sitt arbetsplatspass – det blir så mycket trevligare då.

Trots att Yosan bara är 21 år och inte hade någon erfarenhet av att jobba i kafé innan hon började på Espresso House, har hon siktet inställt på att bli Coffee Shop Manager.

– Det går att utvecklas och klättra snabbt här. Det handlar om personlighet och vilja snarare än om ens erfarenhet och bakgrund. Jag vill fortsätta min karriär här och utvecklas ännu mer, avslutar Yosan.

 

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med Espresso House.