“Det gör jobbet extra dynamiskt och kul”
8 Aug 2017 kl: 00:00

“Det gör jobbet extra dynamiskt och kul”

Daniel Persson beskriver sig själv som lite av en sportnörd som hållit på med allt från fotboll och ishockey till innebandy och golf, ända sedan han var liten. Därför är det inte en slump att han hamnat på ett sportintresserat företag som Accenture.

Hur kombinerar du din passion för sport med ditt jobb?

– Jag är engagerad i Accentures idrottsförening där jag är ansvarig för innebandyn och även involverad i vår Vasaloppssatsning. Längdskidor är en ny passion som jag upptäckte när jag flyttade till Stockholm. Men just nu ligger fokus på löpträning inför Bellmanstafetten i augusti tillsammans med andra kollegor.

Varför tror du att det finns ett så stort idrottsengagemang inom Accenture?

– Man är väldigt mån om sina medarbetare och just idrotten ger så mycket gemenskap utanför det vanliga arbetet. Som konsult sitter man ute hos kunden så det här blir ett naturligt sätt att umgås med människor från hela företaget. Att vi får coacha varandra och sätta upp mål inom idrotten är också något vi sedan kan använda oss av i jobbet.

”Det är mycket kreativ problemlösning.”

Berätta om din roll som Technical Architect!

– Jag sitter ute hos en kund och jobbar med deras e-handelsplattform. Vårt teams uppgift är att se till att hela lösningen som vi skapar hänger ihop på ett tekniskt plan. Vi analyserar till exempel de krav som kunden ställer och tittar på hur vi ska tillgodose dem för att allt ska fungera smidigt. Det är ett väldigt stort projekt som jag jobbat på sedan jag började här för snart fyra år sedan och som kommer att sträcka sig ett antal år framåt.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Jag gillar verkligen att det är så mycket kreativ problemlösning. Det är väldigt tillfredsställande att fixa ett akut problem men också att ta fram en ny lösning för ett mer långsiktigt problem. Sedan tycker jag om att jobba med ett så pass stort projekt. Det styrs från Sverige men levereras även från Italien, Indien och Filippinerna, vilket gör jobbet extra dynamiskt och kul. Det innebär också att det blir en hel del resor och att vi även får besök av våra utländska kollegor.

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?

– Eftersom Accenture är ett stort globalt bolag skulle jag säga att de är obegränsade. Det finns alltid nya saker att lära sig och möjligheter att få mer ansvar. Vi får gå både externa och interna utbildningar och kan själva välja vad vi vill lära oss mer om. Jag ska exempelvis åka till Dublin i början av juli och gå en kurs i DevOps.

På vilket vis är Accentures ledning inspirerande?

– Förutom att det är bra personer som sitter på väldigt mycket kunskap, har de också mycket tillit till oss medarbetare. Jag kände redan som ny att jag fick ta mycket ansvar samtidigt som de alltid fanns där som stöd.