2 Mar 2011 kl: 00:00

”Det gäller att vara lyhörd för medarbetarnas olika drivkrafter och talanger”

« Här är 5 andra kvinnor att inspireras av


Hoppa till:
Odile Fallenius
Sofia Arkelsten
Stina Oscarson
Ulrika Lindwall
Veronica Hedenmark

 

ODILE FALLENIUS, 30 år, biträdande jurist samt invald delägare, Vinge

1. Vilken är din största utmaning som ledare? (och varför?)
Att se till att varje medarbetare utvecklas till sin fulla potential och har kul på jobbet. Det gäller att vara lyhörd för medarbetarnas olika drivkrafter och talanger samt vägleda dem i en riktning som känns rätt för varje individ.

2. Var hämtar du din kraft och energi?
Framför allt från familj och vänner

3. Vem skulle du vilja ha som chef? (och varför?)
En bra chef är enligt mig en person som är engagerad, lyhörd och prestigelös

4. Vad gör du om tio år?
Förhoppningsvis jobbar jag fortfarande med något som känns utvecklande och framförallt med personer som jag trivs med. Det senare är avgörande för en bra arbetssituation.

5. En bok/skiva/artist som inspirerar mig (och varför?)
Jag kan inte ange någon särskilt bok, skiva eller artist som inspirerar mig. Jag inspireras snarare av personer i min omgivning, både på jobbet och privat, som får saker att hända – personer med driv.

 

SOFIA ARKELSTEN, 34 år, partisekreterare, Moderaterna

1. Vilken är din största utmaning som ledare? (och varför?)
Den stora utmaningen är vår fortsatta förnyelse. Nya Moderaterna är i rörelse och kan inte uppfattas som etablissemang. Det betyder att vi lyfter på varje sten och alltid ifrågasätter gamla sanningar.

2. Var hämtar du din kraft och energi?
Just kraft och energi finns det gott om i en idéburen organisation som vi är. Jag hämtar kraft hos medarbetare och medlemmar. Det är liksom självgenererande när allt vi gör spelar roll och gör skillnad. Drivet finns i att jag verkligen får vara med och göra Sverige bättre.

3. Vem skulle du vilja ha som chef? (och varför?)
Jag gillar ju min nuvarande chef skarpt. Bra chef är ju den som brinner för sitt arbete och tänker på sitt ledarskap. Engagemang och självdistans är viktigt också. Men om jag ska välja någon annan säger jag Angelez Bermudes Svankvist, generaldirektör på Arbetsförmedlingen eller Lena Olving, vice vd för Saab. Eller Ann Carlsson som nu är vd för Apoteket, för hon och jag har faktiskt jobbat ihop förr.

4. Vad gör du om tio år?
Det är omöjligt att svara på. För tio år sen kunde jag inte ana att jag skulle vara partisekreterare för Nya Moderaterna nu. Det är det bästa jobbet som jag inte visste att jag sökte. Jag är övertygad om att om tio år finns fler fantastiska jobb som jag inte vet att jag söker.

5. En bok/skiva/artist som inspirerar mig (och varför?)
Jag väljer två: tvserien Så mycket bättre för att människor som utmanar sig själv och gör något oväntat blir så mycket bättre. Och boken my name is Charles Saatchi and I am an artoholic. Han intervjuar sig själv eftersom han nästan aldrig ställer upp på andras intervjuer. Och han är nog hyfsat ärlig. Den handlar om livet, konsten och kommunikation. Klart inspirerande.

 

STINA OSCARSON, 35 år, chef Radioteatern, Sveriges radio

1. Vilken är din största utmaning som ledare? (och varför?)
Att lyckas entusiasmera alla medarbetare för ett gemensamt mål.

2. Var hämtar du din kraft och energi?
I tron att det jag/ vi gör är viktigt.

3. Vem skulle du vilja ha som chef? (och varför?)
Drömmen vore att få arbeta med en person jag verkligen ser upp till 
som drivs av en inre övertygelse och moralisk hållning till exempel Burmas oppositionsledare Aung San Suu Kui.

4. Vad gör du om tio år?
Arbetar som regissör, teaterchef eller politiker.

5. En bok/skiva/artist som inspirerar mig (och varför?)
Läser just nu Tim Jackson Välfärd utan tillväxt. utan tvekan en av de 
viktigaste böckerna just nu för allas vår gemensamma framtid.

ULRIKA LINDWALL, 30 år, head of link acquisition, Web guide partner

1. Vilken är din största utmaning som ledare? (och varför?)
Jag tror att de flesta chefer, liksom jag, har en stark inre drivkraft. Men den kommer också viljan att ständigt driva igenom förbättringar. Som ledare har man en god möjlighet att sätta inriktning och styra vad som skall prioriteras. Men man är också oftast till viss del bakbunden av sådant som brist på resurser, t.ex. tid eller pengar. Enligt mig är min största utmaning som ledare att avslå idéer eller projekt jag verkligen tror på pga. bristande resurser (prioritering), och att sedan helt och fullt utåt sett stå bakom detta beslut samt kommunicera det på rätt sätt så att personalen förstår beslutet och inte blir för besviken och frustrerad. Jag försöker att vara en ledare som visar mycket personlighet och engagemang, men att hitta en balans där man ibland lämnar sina personliga åsikter utanför är en utmaning men också något som alla chefer måste kunna göra stundtals för personalens och företagets bästa.

2. Var hämtar du din kraft och energi?
För lite drygt ett år sedan köpte vi ett lantställe i Järbo, norr om Sandviken. Det är ett litet timmerhus i skogen nära skidorten Kungsberget och det har blivit vår tillflyktsort och energikälla från våra stressiga men spännande jobb i storstaden. Jag och min fästman är båda två vintermänniskor med stort intresse för snowboardåkning. Kraften (och pirret i magen) riktigt flödar in i mig när jag står uppe i backen på lördag morgon med snowboarden under fötterna redo att ge mig ut i snowboardparken där jag utsätter mig för adrenalin i hoppen! Jag älskar mitt jobb som chef och jag får energi av mitt jobb och de utmaningar jag utsätts för i vardagen, men jag anser att man ibland måste ge hjärnan en paus, ge sig ut i naturen, utsätta sig fysiskt för sådant som man annars inte gör och insupa den härliga känslan av frihet för att verkligen må bra i själen. Jag har inte vågat hoppa med snowboarden tidigare, men jag bestämde mig för att börja hoppa i år (vid en ålder av trettio) och detta är det roligaste jag har gjort på länge, trots ett kraftigt adrenalinpåslag och gelé i knäna… Jag har aldrig tyckt att det är tråkigt eller jobbigt med måndagar, men jag har nog aldrig tidigare känt mig så påfylld med energi efter en helg som jag nu gör efter en helg i stugan!

3. Vem skulle du vilja ha som chef? (och varför?)
Om några år vill jag ha mig själv som chef, som ägare över mitt eget företag eller att svara upp som VD mot en styrelse. Men fram till dess är det viktigt för mig att samla på mig så mycket erfarenhet jag kan, att lära mig, utmanas och att få utmana mina chefer. Jag haft turen (tror väl dock egentligen inte på att detta beror endast på tur…) att få ha flera olika chefer under olika perioder. Jag anser att det inte finns någon ”perfekt” chef, det finns mer eller mindre bra chefer. Men det som är det allra viktigaste just nu, speciellt för mig som relativt ung, kvinnlig chef, är att ha en chef som vågar lyfta fram mig och satsa på mig även om jag inte är ett lika säkert kort som någon med 20 års erfarenhet i ryggen. Hittills är jag väldigt nöjd med de chefer jag haft. Jag har haft väldigt olika chefer, manliga som kvinnliga, men alla mycket kompetenta och bra på olika sätt. Ett vinnande recept för mig är att jag har tagit de delar hos mina tidigare chefer som är bra och som passar min ledarstil för att bygga upp en egen profil som chef. Jag tror inte på att man helt kan gå efter ett visst koncept och agera utifrån en kokbok som chef. Man ställs allt för ofta inför nya och svåra utmaningar och då måste man våga använda sin magkänsla och sitt sunda förnuft. Jag har en stark vilja och ett starkt driv, när jag tror på något får jag det oftast gjort. Det enda som är viktigt då är att man inte har en chef som sätter käppar i hjulet för en, utan helst någon som kan agera mentor och bollplank, men som också kan känns stolthet över mig och vilja att jag ska lyckas framåt i det nuvarande bolaget eller i ett annat bolag. Det skadar inte heller om man har en chef med väldigt mycket bra kontakter då detta är mycket värdefullt för den framtida karriären. Jag försöker själv att vara den chefen för mina anställda men vet att det kräver ett hårt och tufft jobb.

4. Vad gör du om tio år?
Om 10 år så driver jag mitt eget företag alternativt jobbar som VD i ett mediumstort till stort företag (stort vad gäller omsättning), troligtvis ett företag med tyngdpunkt på internet (affärer via nätet) eller ett annat dynamiskt, modernt företag med hög energinivå. Där jag jobbar är det en bra fördelning och maktbalans mellan kvinnor och män både i ledningsgruppen men också på alla olika roller och positioner. Jag har då själv varit med att driva upp en mer jämställd fördelning då jag tycker att det är viktigt att stötta och hjälpa andra kvinnor i karriären, inte genom kvotering men genom mentorskap, stöd och inspiration. Jag är stationerad i Stockholm men spenderar stora delar av min tid utanför Sverige i resor. Jag har gärna en fjällstuga i Engelberg (Schweiz), samt eventuellt en andelslägenhet i Åre där jag spenderar min lediga tid med mina nära vänner och min familj. Jag är gift med min nuvarande fästman Fredrik och vi har nog två barn, troligtvis ett adopterat och ett biologiskt om allt vill sig väl. Jag hoppas att jag har fått möjlighet att lära mig mer om styrelsearbete och att jag eventuellt har fått en bra kvinnlig mentor i form av ett styrelseproffs. Jag njuter av mitt jobb, men balanserar detta med min fritid i skidbacken tillsammans med min familj och vänner och självklart slänger jag mig fortfarande ut i snowboardparken (och är riktigt bra på att hoppa!) trots att jag nu är en fyrtioårig småbarnsmamma. Förhoppningsvis har jag tid att träffa mina kära föräldrar mer än vad jag gör nu. Om tio år så har jag blivit ännu bättre på att leva i nuet och njuta för stunden. Jag är lika tacksam för att jag är lycklig precis som nu, och för att min familj får vara friska och lyckliga de också! Detta är min framtidsvision… Jag är dock en person som tror på att man kan skapa sin egen lycka, jag sitter inte och väntar på att någon skall ge mig vad jag vill ha. Dock, så kommer jag inte att bli besviken om allt inte går precis som jag planerat, för livet har en tendens att överraska en ibland. Jag gillar överraskningar, de för oftast något gott med sig, kanske inte så att man förstår det direkt men när man reflekterar tillbaka på sitt liv eller en tidigare period så är jag säker på att man inser att det är så det är!

5. En bok/skiva/artist som inspirerar mig (och varför?)
Jag tycker om att läsa och jag läser väldigt mycket olika typer av böcker och genrer. En period under min tonårstid var jag tillsammans med en kille som läste mycket fantasy. Jag låg hemma sjuk en vecka och hade läst ut alla böcker utom min pojkväns dåvarande bok, den första delen i en serie kallad ”Sagan om Drakens återkomst”, (Engelsk titel ”The Wheel of Time”). Efter första boken var jag fast och den här massiva bokserien har kommit att bli den som har inspirerat mig mest i mitt liv. Det är alltid lika svårt att förklara varför den serien har inspirerat mig som den har gjort, för det låter alltid lika banalt. Jag rekommenderar verkligen alla kvinnor jag känner att läsa den (min mamma har redan gjort det och även hon blev lika förtjust)! Först och främst så är det en fantasy som inte handlar om drakar (trots titeln), inte om älvor, tomtar eller troll. Utan den handlar om helt vanliga människor som upptäcker underliga och hemska saker i världen som de försöker att bekämpa, samt om stark vänskap genom livet. Men det som allra främst inspirerar mig i boken är de så kallade ”Aes Sedaierna”, ett systraskap av starka och smarta kvinnor som innehar en sorts kraft och som regerar världen (även om männen inte alltid förstår det ;). Jag lärde mig mycket om ledarskap ur den här boken, och jag blev inspirerad av hur viktigt det är att hjälpas åt, att försöka hjälpa andra kvinnor att bygga sin styrka i stället för att försvaga dem. Helt enkelt en episk historia som kommer att inspirera mig genom hela livet!

VERONICA HEDENMARK, 33 år, styrelseordförande, marknadschef och grundare, VH assistans

1. Vilken är din största utmaning som ledare? (och varför?)
Min största utmaning är att bekämpa folks fördomar, på fler än ett sätt när det gäller min egen person, mitt funktionshinder, min ålder och mitt kön, då så många människor inte ser människan bakom funktionshindret och att det saknas förebilder med funktionshinder i det offentliga rummet, särskilt inom näringslivet. När det gäller ålder och kön tror jag att många andra unga kvinnliga ledare upplever samma sak, dvs att inte bli tagna på allvar och respekterade.

2. Var hämtar du din kraft och energi?
Genom att lyssna på musik, vara med mina hundar, baka och äta god mat.

3. Vem skulle du vilja ha som chef? (och varför?)
Jag skulle vilja ha en visionär person som Nelson Mandela eller moder Theresa, någon som vågar tänka stort och som inte är rädd för motstånd och som drivs av ett patos.

4. Vad gör du om tio år?
Jobbar med samma frågor, har skrivit min andra bok och har hunnit bilda familj.

5. En bok/skiva/artist som inspirerar mig (och varför?)
Munken som sålde sin Ferrari av Robin Sharma. Den handlar om att det är så lätt att hamna i köphysteri och med fokus på materiella saker, men lyckan är något annat och Ferrariägaren omvärderade sitt liv och får en annan livsuppfattning av munkar han möter på sin livsväg.

 

Foto: Peter Knutson (Sofia), Ulf Palm (Veronica)

 

» Här är 5 andra kvinnor att inspireras av

 

LÄS MER:

» Läs mer om listan Framtidens kvinnliga ledare här

» Se Topplistan med Framtidens kvinnliga ledare 2011, plats 1-30

» Se Heta listan med Framtidens kvinnliga ledare 2011, plats 31-50

» Se Varma listan med Framtidens kvinnliga ledare 2011, plats 51-75