”Det finns gott om utvecklings­möjligheter på Vattenfall”
20 Aug 2014 kl: 00:00

”Det finns gott om utvecklings­möjligheter på Vattenfall”

Ett stenkast från Solna pendeltågsstation och Friends Arena ligger Vattenfalls huvudkontor. Den moderna byggnaden sägs vara ett av få kontor som har en egen inomhusfotbollsplan och känns lätt igen på de blågröna huskropparna. Här brukar Sara Lööv börja sin arbetsdag.

Vad var det som lockade med Vattenfall?

– För det första att det är en jättestor organisation med många olika möjligheter och karriärvägar att gå. För det andra jobbar vi med en livsviktig funktion i samhället eftersom vi ser till att så många hem och företag får el. Infrastrukturen av el är något som många tar för givet i vårt samhälle men det ligger mycket jobb och häftig teknik bakom allt. För mig var det viktigt att hitta en arbetsgivare som jag kunde vara stolt över samt en verksamhet som stämmer överens med mina egna värderingar.

Berätta om din roll!

– Jag är chefsassistent vilket innebär att jag stöttar min chef i hans dagliga arbete och även i lednings­grupps­arbetet. Dessutom är jag delaktig i och driver ett antal olika interna verksamhetsutvecklingsprojekt och uppdrag.

Beskriv en dag på jobbet!

– Det är väldigt olika beroende på vad jag ska göra. Vanligtvis brukar jag starta med att planera dagen och förbereda material till olika möten. Vad vi gör under mötena är extremt varierande, allt från workshops till att fatta beslut eller dela med oss av information till våra kollegor. Vi har etableringar på 90 olika orter som jag jobbar med, så det blir mycket resor och videokonferenser. I snitt sitter jag vid mitt skrivbord ungefär tre dagar i veckan och är på resande fot resten av arbetsveckan.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Det roligaste är variationen. Genom mitt jobb får jag en bra bild av hela verksamhetsområdet. Jag trivs med att jobba tillsammans med många olika personer och att inte göra en och samma sak varje dag.

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?

– Det finns väldigt gott om utvecklingsmöjligheter inom Vattenfallkoncernen. Det är upp till dig att ta de chanser du får. Om du talar om vad du vill göra och vill testa olika saker har du goda möjligheter att få göra detta eftersom det finns en stor intern rörlighet inom Vattenfall.

Berätta om ett tillfälle då du var stolt över din insats!

– Jag är väldigt stolt över Talangprogrammet som vi har startat för studenter. Jag och min chef spånade fram idén tillsammans och jag genomförde den. Det är ett program för ingenjörer som är i slutet av sin utbildning och vill lära sig mer om företaget Vattenfall Services. Under ett par dagar bjuder vi hit studenter, visar upp vår verksamhet och lär känna studenterna. Att komma hit och lära sig mer är en perfekt chans för dem som vill göra sitt exjobb på Vatten­fall Services och kanske senare börja jobba hos oss. Det kommer ett nytt program under våren 2015 som vi hoppas att många ingenjörsstudenter kommer att vilja söka till.