”Det finns ett starkt personligt­ engagemang som skapar delaktighet”
11 Dec 2014 kl: 00:00

”Det finns ett starkt personligt­ engagemang som skapar delaktighet”

Väderstad har upplevt en snabb tillväxt de senaste tio åren. 2013 var omsättningen för hela koncernen 2,7 miljarder kronor och verksamheten omfattas i dag av över 1 350 med­arbetare spridda i många länder i Europa samt Kanada. Målet är att växa med 15 procent varje år. Annika Franzén har en bakgrund på bland annat Saab innan hon blev headhuntad till Väderstad-­Verken 2011. I dag har hon rollen som HR Director.

Beskriv Väderstad-Verken som arbetsgivare.
– Företaget kännetecknas av en familjär kultur, något vi värnar om att behålla samtidigt som vi numera är en stor arbetsgivare med spännande utmaningar för våra medarbetare. Vi har ett positivt, härligt och öppet klimat och det finns möjligheter att utmanas och utvecklas. Vi har också ett väldigt stort engagemang hos ägarfamiljen, jag har nog aldrig jobbat i ett bolag där det personliga engagemanget är så stort.

På vilket sätt märks det att företaget är familjeägt?
– Det är korta beslutsvägar och vi fokuserar på att lösa problem direkt när de uppkommer. Inställningen här är att allt är möjligt och hjälps vi bara åt så löser vi det mesta.

Hur ser framtiden ut för företaget?
– Vi är ett företag för framtiden. En ständigt ökande befolkning talar för att våra produkter blir viktigare och viktigare. Med hjälp av våra effektiva lantbruksmaskiner och metoder förenklar vi arbetet för lant­brukaren och förbättrar resultatet.

Vilka är Väderstad-Verkens styrkor?
– Vi är mycket starka på innovationer och har stort kundfokus. Vart tionde år har vi kommit med något helt nytt som har gjort att våra kunder har kunnat rationalisera sitt lantbruk. Våra produkter är väldigt High Tech, just nu handlar det bland annat mycket om elektronikutveckling. Vi har den bästa produkten på marknaden och all produktutveckling sker i Sverige och Kanada. Det är en spännande miljö för teknikintresserade och fler och fler karriärvägar öppnas i takt med att vi växer. Det är helt enkelt en häftig arbetsplats att jobba på.