“Det är viktigt att välja ett bolag som passar ens personlighet”
14 Jun 2017 kl: 00:00

“Det är viktigt att välja ett bolag som passar ens personlighet”

När man frågar chefsjuristen Anitha Thornlund, marknadsdirektören Eva Carrero och Pia Lindberg, som är direktör för Samsungs serviceorganisation i Norden, vad det var som lockade dem till bolaget nämner alla produkterna som en stor bidragande faktor – men också den internationella miljön i kombination med ett högt tempo.

– Jag är aktiv som mentor och brukar alltid råda yngre personer att välja ett bolag som passar ens personlighet, vilket jag verkligen gjorde när jag valde att komma hit. Jag gillar högt tempo,  internationell miljö och att få jobba med många olika frågor samtidigt, säger Anitha.

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?

Anitha: – Här är utveckling i hög grad en del av jobbet. På min avdelning får man stor frihet att självständigt lösa uppgifter. Det i kombination med det höga tempot, gör att man får använda sin fulla potential. I många fall ligger Samsung dessutom långt fram i utvecklingen, vilket innebär att vi hanterar frågor som kräver nytänkande. Det är både utmanande och roligt!

Pia: – Jag utvecklas varje dag på Samsung. Vi är ett företag som har snabb takt och som ständigt förflyttar oss framåt. Det finns alltid nya möjligheter att förändra sin tjänst och få större utmaningar.

”Vi får hantera frågor som ingen funderat på tidigare.”

Vad gör dig stolt över Samsung?

Eva: – Vi är ett företag som är med och skapar framtidens samhälle, både genom våra innovativa produkter och olika projekt vi stöder på lokala marknader. I Finland har vi till exempel projektet “MeHackIt”, som vi anordnar för skolungdomar, där vi försöker bryta ner gränserna för teknologin och visa att vem som helst kan uppfinna något. Teknologi behöver inte vara så komplicerat. Vi vill visa barn och ungdomar hur spännande det kan vara att själv skapa något genom att använda teknologi, istället för att enbart använda den för exempelvis mediekonsumtion.

Anitha: – Det finns en fantastisk anda av fokus och teamwork på Samsung som jag kan känna mig väldigt stolt över – när det bränner till och vi får en svår uppgift att lösa så teamar alla upp över alla avdelningsgränser, för att tillsammans lösa uppgiften.

Varför ska unga talanger söka sig till Samsung?

Pia: – Det är en härlig arbetsplats med fantastiska människor och roliga produkter. Jag tror att många är rädda för att det blir för mycket teknik hos oss, men vi jobbar med försäljning och support av produkterna och inte tillverkning. Sedan är det väldigt roligt att jobba internationellt och ha kollegor över hela världen!

Eva: – Vill man befinna sig i framkanten av utvecklingen är det här man ska vara. Det är väldigt spännande att hela tiden försöka titta in i en kristallkula och ta reda på vad konsumenten vill ha i framtiden. Samtidigt baserar vi allt det vi gör på insikter om vad konsumenten vill ha när det gäller produkter, tjänster och kundupplevelse.