10 Maj 2012 kl: 00:00

”Det är utmanande att inte ta den enkla vägen”

« Här är 5 andra kvinnor att inspireras av

 

Hoppa till:
Sara Damber
Sara Börsvik
Sofia Arkelsten
Susanne Ek
Åsa Collett

 

SARA DAMBER, 34 år, vd, Playing for change

1. Vilken är din största utmaning som chef?
Prioritering, fördelning av tid och hitta balans i tillvaron för mig och mina anställda.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?

Jag har lyckats rekrytera och satt samman ett riktigt bra superteam på Playing for change. Jag har ökat personalstyrka och budget med över 100 procent från förra året, lanserat Playing for changes verksamhet i Ryssland och Ghana, plus att jag är mitt uppe i lansering i fem nya länder i Afrika. Jag är förstås också väldigt stolt över att jag som grundare/ordförande för Friends efter nästan två års arbete får namnge Sveriges nya nationalarena: Friends arena.

3. Vad gör du om tio år?

Jag arbetar fortfarande med globala rättighetsfrågor. Bor kanske utomlands och är med och sätter agendan för globala prioriteringar för barns rättigheter.

SARA BÖRSVIK, 30 år, head of controlling, Tele 2 Sverige

1. Vilken är din största utmaning som chef?
Eftersom det är viktigt för mig att vara en närvarande chef så för jag en ständig kamp mot tiden. Dagarna fylls snabbt med möten vilket gör att jag aktivt behöver prioritera tid med mina medarbetare.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?
Mina medarbetares arbetsinsats och ansvarstagande under en turbulent tid efter en omorganisation. Jag har också parallellt med min egen roll varit tf CFO för Tele 2 Sverige under en period. Det hade aldrig varit möjligt utan väldigt självgående och högpresterande medarbetare.

3. Vad gör du om tio år?

Jag kan mycket väl tänka mig att jag är kvar inom Kinnevikkoncernen eftersom jag trivs otroligt bra bland alla drivna människor. Utöver det så älskar jag företagskulturen.

 

SOFIA ARKELSTEN, 35 år, partisekreterare, Nya Moderaterna

1. Vilken är din största utmaning som chef?
Det stora utmaningen är att fortsätta nya moderaternas förnyelse, vi är ständigt är i rörelse, och det rör alla i organisationen. Vi är ju ungefär 160 anställda och finns i hela landet med 40 000 medlemmar och 10 000 förtroendevalda.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?
Mest stolt är jag över att vi politikutvecklar tillsammans. Det handlar om att koppla samman lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Det är kanske inte så svårt eftersom värdegrunden är samma men det ska genomföras också. Så att väljarna ser det.

3. Vad gör du om tio år?
Det är verkligen svårt att veta. För tio år sen förutsåg jag inte det här jobbet. Det handlar mycket om att ta vara på de möjligheter som dyker upp även om det inte är vad du planerat.

 

 

SUSANNE EK, 30 år, Projektchef, Akademiska sjukhuset i Uppsala

1. Vilken är din största utmaning som chef?

Min största utmaning är att skapa en teamkänsla i gruppen och att få alla engagerade och tända inför ett gemensamt mål. Om vi har ett tydligt mål som alla jobbar för tillsammans är sannolikheten större att gruppen tycker jobbet är kul och gör sitt yttersta.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?

Jag är mest stolt över att min idé att grunda ett nätverk för unga chefer i Sveriges största landsting, Stockholms läns landsting, togs emot så bra i landstingsledningen och att nätverket nu är igång. Behovet var stort och jag är stolt över att ha bidragit till något som kan stötta våra unga chefer!

3. Vad gör du om tio år?

Om tio år arbetar jag som chef i ett privat företag inom hälso- och sjukvård eller området som kallas för life science. Det är en intressant bransch som har stora utmaningar framför sig och som jag gärna utvecklar mitt ledarskap inom!

ÅSA COLLETT, 34 år, enhetschef Design- och varumärkesavdelningen, Patent och registreringsverket

1. Vilken är din största utmaning som chef?

Det är alltid utmanande att inte ta den enkla vägen, utan att i stället fatta svåra beslut och våga kommunicera dem rakt och ärligt i stort som smått. Det gäller att inte kompromissa, men kan ibland vara svårt när man arbetar med människor.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?
De fina resultat jag har fått av min personal i chefsundersökningar.

3. Vad gör du om tio år?
Jag har alltid tyckt att den här typen av frågor är svåra att besvara eftersom livet är fullt av möjligheter, men jag är intresserad av politik och skulle gärna ta en mer aktiv roll inom politiken.

 

» Här är 5 andra kvinnor att inspireras av

 

LÄS MER:

» Läs mer om listan Framtidens kvinnliga ledare 2012

» Se Topplistan med Framtidens kvinnliga ledare 2012, plats 1-30

» Se Heta listan med Framtidens kvinnliga ledare 2012, plats 31-50

» Se Varma listan med Framtidens kvinnliga ledare 2012, plats 51-75

 

 

 

I samarbete med våra kunder och partners

Insights:

Företaget som satsar på kvinnliga ledare

 

SKANDIA:
”Vi är lite vassare än andra” Hanna Jacobsson, på Varma listan över Framtidens kvinnliga ledare, vet att glädje och inspiration för teamet framåt. Och ger resultat.

» Här är hennes bästa tips till unga i karriären