”Det är roligt att bidra till förändring”
9 Nov 2015 kl: 00:00

”Det är roligt att bidra till förändring”

När Tove Sundberg började på Bravida formade de en roll utifrån hennes kvalifikationer och de behov som fanns. Hon började då som kvalitets- och miljöansvarig på Stockholmskontoret men arbetar i dag som verksamhetsutvecklare och säkerhetschef för hela Bravida Säkerhet. De båda tjänsterna skapar tillsammans en bredd med arbetsuppgifter där hon gör allt från att leda förbättringsprojekt, hålla i utbildningar till att utveckla strategier för säkerhetsarbete.

Vad är roligast med ditt jobb?
– Den stora variationen på arbetsuppgifter är motiverande. Det händer hela tiden nya saker och jag har stor frihet under ansvar. Jag jobbar nära ledningen och driver själv utvecklingen inom mina områden. Det är roligt att kunna påverka och bidra till förändring. Jag känner att min chef litar på mig och mina beslut vilket jag tror är viktigt för att man ska våga.

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?
– Vi är en stor koncern med bolag och avdelningar inom många olika områden. Visar man framfötterna och har viljan är möjligheterna stora. Vill man jobba utomlands kan dörrar öppnas mot både Norge och Danmark. Samtidigt är det viktigt att  ta eget ansvar för sin utveckling, att prata med sin chef och nätverka inom organisationen. Själv är jag just nu mitt i processen att ta över som säkerhetschef för hela Bravida Sverige, vilket känns jättekul och samtidigt utmanande.

Vad gör er till en spännande arbetsgivare?
– Jag har varit kvar på Bravida i många år för att jag hela tiden utvecklas och ser möjlighet till vidareutveckling, men självklart också för att jag trivs fantastiskt bra. Vi har en bra företagskultur där vi respekterar varandra och har kul ihop. Vi är duktiga på att hitta på aktiviteter tillsammans och att stanna upp och fira när vi har gjort något bra, till exempel nått ett uppsatt mål. Jag tror att om man har roligt på jobbet så presterar man därefter. Dessutom är vi ett växande bolag med framgångsrika och spännande projekt, ofta med komplexa skräddarsydda lösningar. Vi satsar på kompetensutveckling inte minst genom vår egna Bravidaskola, vilken är fullproppad med både externa och interna kurser, men även genom utvecklingsprogrammet BraIngenjör som man kan söka till som nyexaminerad ingenjör.