”Det är givande att arbeta med något som är långsiktigt hållbart”
7 Jun 2016 kl: 00:00

”Det är givande att arbeta med något som är långsiktigt hållbart”

Är det möjligt att flytta en hel tjänst från Luleå till Solna? Absolut, åtminstone på Vattenfall. När Hanna Alsén hade arbetat i Luleå i tre och ett halvt år blev hon sugen på att flytta till Stockholm och tog upp frågan med sin chef. Då öppnades möjligheten att ta med sig hela tjänsten till kontoret i Solna.

– Jag har nog haft de bästa cheferna som finns på Vattenfall! De har verkligen stöttat mig, bland annat då, genom att låta mig flytta hela min tjänst till en annan del av Sverige. I rollen som Asset Manager arbetar Hanna med strategi och långsiktig planering av vattenkraft. Hon är analytiker och ansvarig för den riskmodell som används på avdelningen. En stor del av tiden spenderar hon ute på fält och träffar driftpersonal.

”Och det känns både roligt och givande att få arbeta med något som är långsiktigt hållbart.”

– Att förstå hur verksamheten fungerar är en förutsättning för att jag ska kunna göra ett bra jobb. Jag vill ha en personlig relation till mina kollegor, det tror jag är en vinnande strategi. Kontrasterna på jobbet är vad som gör mitt jobb så roligt, jag har kommit till jobbet i kjol och blus och avslutat eftermiddagen i varselväst och skyddshjälm. Och det känns både roligt och givande att få arbeta med något som är långsiktigt hållbart.

Hanna började på Vattenfalls internationella traineeprogram, där alla 17 deltagare blir fast anställda från dag ett.

– Traineeperioden skapade ett väldigt bra nätverk, och öppnade många dörrar. Bland annat fick jag genomföra två praktikperioder, en period på kontoret för vindkraft i London och en med övergripande energiproduktion i Solna. Det gjorde att jag fick ett visst helikopterperspektiv på flera delar av Vattenfall. Oavsett med vad eller var jag jobbat har jag blivit välkomnad av den öppna och varma företagskulturen som omger Vattenfall.

Förutom Asset Manager är Hanna även ambassadör för vattenkraften. Så sent som i februari stod hon på Jokkmokks marknad och representerade Vattenfall.

– Vi har varit officiella sponsorer till marknaden i tolv års tid, och den största andelen av våra kraftverk finns uppe i norr. Det är roligt att arbeta ute på fält och träffa kunder och befolkning som lever bland våra kraftverk! Jag uppskattar också att det satsas mycket på friskvård på Vattenfall. Runt om i landet har Vattenfall egna idrottsföreningar.

I Stockholm anordnar föreningen regelbundet träningspass och aktiviteter. Senast var vi i Sundsvall på vårt eget skidmästerskap, som vi avslutade med gemensam middag.