Det är en ynnest att arbeta på ett ­företag som tar ett samhällsansvar
10 Dec 2014 kl: 00:00

Det är en ynnest att arbeta på ett ­företag som tar ett samhällsansvar

Via bland annat arbete med high school-utbildningar i New York landade till slut Smålandstjejen Jenny Wärn på Lernia. Som koncerncontroller har hon en viktig uppgift i att konkretisera företagets målsättningar till en affärsplan som ska ta Lernia in i framtiden.

Berätta om ditt arbete!
– Jag är ansvarig för samtliga Corporate och Business Controllers. Det innebär att jag måste ha en god över­sikt över verksamheten. Vi jobbar fram budget­­­­ar och prognoser i samarbete med divisionscheferna och stöttar med hjälp av våra analyser verksamheten i att ta rätt beslut vare sig det gäller prissättning eller utveckling där vi behöver investera för att nå våra mål. Vi ser också över vår produktportfölj och konkretiserar alla delar i en affärsplan.

Vad lockade dig till Lernia?
– Jag hade tidigare arbetat i New York med high school-utbildningar och gillar utbildningsbranschen. Därför kändes Lernia, som har utbildning i kombi­nation med bemanningstjänster, som ett intressant företag. På Lernia får du verkligen möjlighet att påverka och utveckla organisationen tillsammans med dina kollegor. Vi befinner oss mitt i en stor förändringsresa och har precis jobbat fram strategin att bli Sveriges ledande kompetenspartner, vilket är spännande att vara delaktig i.

Vad innebär det att vara en kompetenspartner?
– Kompetenspartner är mångbottnat men kort handlar det om att Lernia hjälper företag och individer i arbetslivets alla skeden. Vi är en proaktiv partner för företag i deras kompetensförsörjning, vare sig det handlar om rekrytering, omorganisering, planering av pensionsavgångar eller kompetens­utveckling av medarbetare. Motsvarande gäller för individer där vi kan vara en partner hela vägen till ett jobb, oavsett om individerna går någon av våra SFI-, yrkes- eller Komvuxutbildningar, eller om de är anställda i vår bemanningsverksamhet. Det är en ynnest att jobba på ett företag vars verksamhet verkligen kan likställas med samhällsansvar.