”Det är en häftig resa som vi är mitt inne i”
30 Nov 2016 kl: 00:00

”Det är en häftig resa som vi är mitt inne i”

Som relationsbank erbjuder SEB i Sverige och de baltiska länderna heltäckande finansiell rådgivning och ett brett utbud av finansiella tjänster. I Danmark, Finland, Norge, och Tyskland är inriktningen att erbjuda ett fullservicekoncept till företagskunder och finansiella institutioner. Verksamhetens internationella prägel återspeglas i att SEB finns representerat i ett 20-tal länder runt om i världen.

– SEB:s bredd och storlek var det som lockade mig, berättar Victor Edsund som kom in via SEB IT Young Professional Program. I dag jobbar han som global processägare för processen ”Request Fulfillment”, som bland annat innebär hantering av IT ordrar.

Victors kollega Caroline Alvtegen arbetar som projektledare inom den del av IT-organisationen som tillhandahåller IT-tjänster och utvecklar IT-miljön. Hennes första kontakt med banken var genom extrajobb under studietiden och hon gick även SEB:s internationella traineeprogram.

– Under studietiden fick jag en bra bild av företagskulturen som jag gillade. För mig var det en känsla av att SEB passade mina värderingar, konstaterar hon och fortsätter:

– Traineeåret gav mig en bra överblick av banken och det var framförallt väldigt kul – ett av mina bästa år.

Vad arbetar ni med på SEB?

Victor: – Jag ansvarar för processen ”Request Fulfillment” och ser till så att den efterföljs, samt är rådgivare i olika dialoger inom organisationen. Jag arbetar även tillsammans med Caroline i ett projekt som vi kallar Amelia som handlar om kognitiv artificiell intelligens, eller enklare uttryckt en robot som har förmågan att lära sig.

Caroline: – Resultatet av projektet ska bli det första gränssnittet som kunderna möter. Vi håller fortfarande på att utforska hur detta ska se ut.

Teknik i framkant alltså, men det är kanske inte alla som ser SEB som ett IT-företag?

Caroline: – Vi är som ett stort IT-företag och det är spännande teknik vi arbetar med – hur vi kopplar ihop människan med tekniken. Jag gillar när de två världarna möts, hur människan fungerar i samklang med teknik.

Victor: – Det är en häftig resa som vi är mitt inne i och utvecklingen har bara börjat.

Hur ser ni på utvecklingsmöjligheterna på SEB?

Caroline: – Det finns många utvecklingsmöjligheter på SEB. Nästa steg är mycket upp till dig själv och vad du är intresserad av. Personligen vill jag gärna vara med i den fortsatta digitala resan.

Victor: – Det finns många olika dörrar, för egen del är Amelia-projektet väldigt spännande. Det händer otroligt mycket inom artificiell intelligens och jag vill gärna utforska detta område – det är framtiden.