Den internationella arbetsplatsen som fokuserar på innovation
17 Dec 2015 kl: 00:00

Den internationella arbetsplatsen som fokuserar på innovation

Hos NetEnt i centrala Stockholm är kontorsmiljön lekfull. På tv-skärmarna avlöser spelen varandra, och konferensrummen är döpta och inredda efter några av företagets populäraste spel. Här finns pokerrum, biosalong och brädspel.

Men det var inte spelintresse som lockade Joel Wedemalm hit. När han var 12 år byggde han sin första dator och har sedan tidig ålder haft ett stort intresse för systemutveckling. I dag är han en del av utvecklingen av företagets plattformar.

Berätta om NetEnt och din roll!

– Det som lockade mig med NetEnt var att det är ett så ungt och internationellt företag. Ett företag som ständigt drivs framåt och erbjuder mycket möjligheter. Min roll här är lite som en idrottscoach fast för ett utvecklingsteam. Jag gör allt från koordinering till kommunikation och planering. Jag och mitt team bygger plattformar för de olika spelen. Det är otroligt roligt att få se resultat av det vi gör samtidigt som teamet och individerna utvecklas och växer. Det gör mig stolt!

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?

– Vi växer hela tiden. På bara fem år har vi gått från 150 anställda till snart 700, och under året ska vi öppna kontor i USA. Vi gör bra produkter som våra kunder gillar och därför är efterfrågan alltid stor. Vi satsar mycket på vår personal genom internutbildningar, via vår egen academy, idrott och hälsa samt att vi aktivt arbetar med att nå en 50/50-balans på hela bolaget. Bara man vill så finns det stora utvecklingsmöjligheterhär på NetEnt.

Vilken typ av kompetens söker ni hos medarbetare?

– Med kontor och samarbeten över hela världen är det viktigt med goda kunskaper i engelska. Vi är en internationell arbetsplats där innovation är viktigt så att kunna ta egna initativ och vara en teamplayer är centralt. Tack vare den stora tillväxten är behovet av nya medarbetare i princip konstant. Vi behöver alltid civilingenjörer och systemutvecklare, men även tekniska specialister och stabsfunktioner. Vi vill ha en blandning av människor med olika bakgrund. Personer som är flexibla och modiga, som vågar ifrågasätta, vågar vara öppna och vågar lita på sina kollegor. Vi måste vara kreativa och alltid utmana oss själva för att fortsätta vara bäst på marknaden.