10 Jun 2014 kl: 00:00

Deloitte erbjuder spännande uppdrag

För Therese Jonasson är arbetet på Deloitte fortfarande nytt. För ett halvår sedan tog hon steget från en mindre revisionsbyrå i Göteborg för att söka en större utmaning.

– Jag kom till en punkt i min karriär där jag kände ett behov av att utvecklas mer. Deloitte har större kunder och verkar i fler branscher, vilket ger mig möjlighet att lära mig mer som revisor och konsult, säger hon.

Hennes kollega Carl Anders Nordell har varit här längre. Under studierna gjorde han praktik på Deloitte i Stockholm, och efter examen 2010 fick han jobb direkt.
– För mig är det viktigt att ha ett jobb som är intressant och roligt. Och det känner jag att jag har. Den känslan fick jag tidigt, säger han.

På Deloitte jobbar konsulterna i team. Både Therese och Carl Anders har en roll som senior, vilket bland annat innebär att de sköter teamets planering och förbereder revisioner.

– Vi fungerar som projektledare kan man säga. Vi arbetar fram förslag på planering för revisionen, sköter den dagliga kundkontakten och ansvarar för att arbetet utförs enligt planering, säger Carl Anders.

Några ”vanliga” arbetsdagar existerar knappt. Intensiva perioder med många kundmöten varvas med kontorsjobb och planering inför kommande uppdrag.
– Det är variationen av arbetsuppgifter och kundkontakten som är charmen med att arbeta som konsult, säger Therese.

Under året har både Therese och Carl Anders arbetat med revisionen av större bolag. Trots att deras uppdrag skiljer sig åt är båda rörande överens om hur de ska beskriva arbetet hos Deloitte. Ord som flexibel, utmanande, utvecklande och lärorik används ofta för att beskriva arbetsplatsen.

– Men det är också ett jobb som periodvis kräver mycket arbete. Det ställs höga krav, vilket innebär att man ständigt måste vara uppdaterad, och det ser jag ser som positivt, säger Therese.

– Man lär sig saker hela tiden och ställs inför nya utmaningar varje dag. Jag trivs väldigt bra här, avslutar Carl Anders.