22 Apr 2009 kl: 00:00

”Dear Mr Niggerman” – jobbtabbar att undvika

Heta jobbmejl som hamnar hos fel mottagare, felstavningar som kunde ha varit okej om inte ordet fått en helt annan betydelse och en knapptryckning för mycket – läs om jobbtabbarna du är glad att du slapp!  

Kaos vid felstavning”Dear Mr Niggerman” ”Jag var ganska ny på jobbet och skulle skicka ut ett tackmejl efter en viktig talares medverkan på en kongress.

Mottagaren kom från Tyskland och hade det speciella efternamnet Niggelmann, men när jag skrev hans namn slarvade jag och inledde mejlet ”Dear Mr Niggerman”. När jag kom på mitt misstag fick jag hjärtklappning och läste mejlet flera gånger för att försöka intala mig själv att jag hade läst fel. Tyvärr var skadan skedd och jag skämdes något otroligt. Mr Niggelmann påpekade aldrig min felstavning.” /Kristin  

På tal om mejltabbar behöver det inte bara vara felstavningar som får en att andas lite snabbare eller får svetten att bryta ut. Mejl till fel person kan vara lika jobbigt, speciellt då det handlar om heta jobbflörtar …

 

Illustration av Tomas Nilsson ”Har du mejlat lite idag eller?”

”Jag hade en hemlig fling med en kollega, och ville skicka ett gulligt mejl för att överraska honom på jobbet.

I det mycket privata mejlet citerade jag en låttext av Bo Kaspers Orkester: ”’Det som en sol gör med planeter, det som blommor gör med bin, som febern gör med termometern, det som luften gör med vin’ ”– en tabbe bara det. Tjugo minuter efter att jag hade tryckt på skicka-knappen ringer en annan kollega. – Har du mejlat lite i dag eller? Det visade sig att jag inte bara hade skickat den där genanta låttexten till min flört, utan till hela företaget?…” /Anna
 

Eller varför inte skicka mejlet till för många personer:
 

Födelsedagskalaset som det kom för många på”Jag bjöd in hela företaget” ”När jag fyllde år hade jag bakat en kaka, var väldigt stolt och skulle bjuda in min avdelning till födelsedagsfika.

Jag författade ett i mitt tycke väldigt trevligt mejl, dessutom på engelska eftersom en i mitt team är indier. Men i stället för att infoga adressen till mitt team råkade jag bjuda in hela företaget. Jag jobbar på ett väldigt stort, globalt företag inom byggbranchen, så svaren kom in från alla möjliga håll. Vissa var trevliga, andra lite snorkiga, men alla förstod nog att jag hade skickat fel. Det dök inte upp några oväntade gäster på fikat i alla fall.” /Anders

 

Fick jobbtabbarna dig att andas lite fortare eller känner du att du har råkat ut för mycket värre saker? Ta bladet från munnen och berätta om dina egna jobbtabbar nedan, får vi se vem som är värst …