De vet hur du tar plats i talangnätverken
21 Maj 2013 kl: 00:00

De vet hur du tar plats i talangnätverken

Vägen till drömjobbet kan se ut på många sätt. Ett kan vara att bli medlem i ett talangnätverk, där ambitionen är att skapa förutsättningar för dig att utvecklas och knyta nyttiga kontakter så du kan skaffa karriären du drömmer om. Nova Agentum och YTOS är två exempel på just sådana nätverk i Sverige.

– Många företag vänder sig till oss istället för ett rekryteringsföretag, säger Martin M Eriksson, en av grundarna bakom Young Talents Of Sweden, YTOS.

 

”En person med högt uppsatta mål”

Men vad är egentligen en talang, detta begrepp som hela nätverksidén grundar sig kring? Begreppet är komplext och kan ha många olika betydelser.

– För oss är en talang en person med högt uppsatta mål som är beredd att jobba hårt för att uppnå dem. Medlemmarna har väldigt olika profiler och vi har en bred syn på vad en talang ska ha gjort och hur den ska vara, förklarar Louise Ramel, som Network and Communication Consultant på Nova 100, som är ett av Nova Agentums tre nätverk.

Nova 100 riktar sig till studenter, Nova Pro och Nova Executive till talanger som redan påbörjat sin karriär. Louise berättar att Nova ständigt jobbar med att bredda sig för att hitta nya potentiella talanger inom olika områden.

 

På YTOS vänder man sig till de i arbetslivet som vill utvecklas i sin karriär och där spelar personens mjuka värden stor roll, enligt Martin M Eriksson.

– För oss är det viktigt att du har en enorm passion för ditt arbete eller studieområde. Nätverken försöker att inte sätta begränsningar efter utbildning i antagningsprocessen.

På YTOS jobbar man inom kompetensområden snarare än inom utbildningar.

– Fokus ligger på ekonomi och finans, ledare och management, marknad och försäljning samt IT.

 

Så funkar medlemskapet

Det är gratis att bli medlem i de flesta talangnätverken i Sverige men antagningsprocesser och medlemsvillkor kan skilja sig något åt. Många av nätverken bygger sina medlemsrekryteringar på rekommendationer från befintliga medlemmar. Det kostar inget att vara medlem i varken Nova Agentums nätverk eller i YTOS och i Nova 100 kan du vara medlem tills du tar examen. I YTOS och Novas nätverk för yrkesverksamma är du medlem så länge du är engagerad och intresserad.

– Om ett visst beteende i något sammanhang skulle ge oss anledning att titta närmare på en person kan den bli utesluten, givetvis efter att vi tagit reda på vad som hänt och fört dialog med medlemmen. Vi har dock aldrig behövt göra något av det, säger Martin M Eriksson.

 

Om du är inaktiv och inte tar del av de event och möjligheter som erbjuds kan ditt medlemskap i Nova bli pausat eller avslutat. Det gäller därför att engagera sig.

– Det sker alltid i dialog med medlemmen så att alla är nöjda och glada och framförallt förstående inför beslutet. Vår verksamhet bygger på levande nätverk där alla parter ger och tar och är delaktiga, säger Louise Ramel.

Så blir du medlem

För att söka till Nova 100 ska du vara universitetsstudent. Du skickar in ditt cv, ett personligt brev och dina universitetsbetyg och efter en bedömning kan du gå vidare genom till en intervju.

– De flesta blir rekommenderade av en medlem, men till Nova 100 finns det möjlighet att ansöka själv via vår hemsida, säger Louise Ramel.

Antagningsprocesserna i Novas nätverk tar alltid utgångspunkt i tre olika kategorier, AQ, BQ och EQ, där akademiska meriter, arbetslivserfarenheter och personlighet utvärderas.

– Vi märker att en hög nivå, ett tydligt fokus samt en originell profil inom dessa tre kategorier innebär att personen trivs i våra nätverk, fortsäter hon.

 

På YTOS använder man sig av en liknande process vid medlemskapsansökningar.

– Du ska motivera varför just du ska bli medlem och därefter bedömer vi anledningarna och kallar till en djupgående intervju. Vi tittar på personliga och yrkesrelaterade referenser och gör ett personlighetstest av personens mjuka värden. Sist gör vi en bedömning av helheten för att se om personen har vad som krävs, avslutar Martin M Eriksson.

 

Varför talangnätverk?

Att nätverka sig framåt i karriären är inget nytt. Men varför just genom ett talangnätverk? Louise förklarar:

– Vi vill öppna upp för alla de möjligheter som finns. Genom att knyta samman personer med varandra och med företag tror vi att mycket positivt händer.

Att vara medlem innebär möjligheter att komma i kontakt med potentiella arbetsgivare, kollegor och kunder genom olika mötesforum.

– Som medlem i nätverket får du på sikt goda förutsättningar att hitta ditt drömjobb. Det är en intressant plattform för karriärutveckling där kontakter med näringslivet och intressanta företag blir ett mervärde på våra talangträffar, säger Martin Eriksson.