De söker startup-intresserade studenter
12 Dec 2017 kl: 00:00

De söker startup-intresserade studenter

Praktiken vänder sig till de studenter som är intresserade av startupscenen och vill lära känna communityt samt få en insikt i hur arbetet på en startuphubb fungerar, berättar Elin Hammarberg, PR & Communications Manager på SUP46 i Stockholm. Syftet med praktiken är att inspirera studenterna till att välja startupscenen och ge dem en kunskap om olika alternativ inom området. Studenterna kommer att få lära känna SUP46:s medlemmar och även startupscenen i stort.

– Vi kommer att stötta dem med kunskap och kontakter för att ta nästa steg i sin egen startupresa, oavsett vart de vill ta sig. Det ska vara en genväg för att förstå och lära känna startupvärlden, säger Elin Hammarberg.

Ansökningstiden för både våren och hösten, med heltidspraktik i minst åtta veckor, är redan öppen.

– Vi ser fram emot att hålla vår första inplanerade assessment day på SUP46 i början av nästa år för att få träffa några av de som ansökt, säger Daniel Sonesson, vd för SUP46.

Fler startuphubbar att hålla koll på

Stockholm: Epicenter, Knackeriet, Norrsken, SSE Business Lab, Stockholm Fintech Hub, Entreprenörskyrkan, The Hub, The Park och Things.

Övriga Sverige: Gothia Innovation i Skövde, Modeinkubatorn i Västerås, Brewhouse och Chalmers, Innovation i Göteborg, Think i Helsingborg, MINC i Malmö Arctic Business Incubator i Luleå/Skellefteå/Kiruna och Piteå Science Park i Piteå.