28 Sep 2010 kl: 00:00

De rekryterar 8 nya medarbetare live via webben

Företaget Stratiteq från Malmö använder sig av en oväntad strategi i sin rekrytering: de sänder idag live från sitt kontor. Enligt  Pouria Ruhi  på Bambuser som står för den tekniska sändningsplattformen är det första gången ett företag använder sig av live-greppet för att hitta nya medarbetare. Syftet är att rekrytera ”regionens mest passionerade, affärsfokuserade och kompetenta IT- och affärskonsulter”.

 

Vi vill visa vilken kreativ och inspirerande arbetsplats vi är. Under dagen kommer några av våra medarbetare att presentera sig själva och vad de gör. Det blir både högt och lågt, hårt och mjukt och med all sannolikhet en och annan överraskning, säger Jens Almgren, nytillträdd marknadschef på Stratiteq.

 

Förutom att de olika affärsområdena kommer att presenteras kan du kanske få en skymt av Bill Gates ”Det finns en liten chans att vi har telepresencemöte med Bill Gates om nya versionen av MS Dynamic CRM. Annars kör vi något annat.” skriver Stratetiq i schemat för dagen. 11:15 ska du hålla utkik efter Bert Karlsson: “ Vi jobbar på att få hit Bert Karlsson som ska lyssna på Johan Ahlqvist inför Talang 2011. Om inte annat lirar kanske Johan lite sköna tunes.”. 11:45 kan du följa med på tjejlunch och 15.30 kör de eventuellt en longest drive competition (det vill säga slå en golfboll så långt det bara går) från taket på kontoret och vill du vara med är det bara att anmäla dig via mail – under förutsättning att du är en certifierad QlikView-utvecklare.

 

Missar du något finns möjlighet att spana in tidigare klipp och under hela dagen kan du kommunicera med Stratiteq via Disqus och Facebook.

 

Sändningen visas live på www.stratiteq.com/live mellan kl 9 och 17 tisdagen den 28/9.