Därför är det bra med dubbla karriärer
2 Jan 2013 kl: 00:00

Därför är det bra med dubbla karriärer

Jag provade yoga för första gången på gymmet för tio år sedan och har varit fast sedan dess. Då var det inriktat på det ­fysiska men nu har jag även blivit ­intresserad av ­filosofin, meditationen och historian. Nu utbildar jag mig till instruktör och det är något att göra varje dag, som självstudier. Den fysiska delen av ­yogan håller jag på med ungefär fyra gånger i veckan. Världen blir bättre med yoga. Jag tror verkligen det.

Jag har lagt mycket av min tid i livet på att plugga ­eller jobba och har uppnått många karriärmål. Under juristlinjen ­siktade jag på så bra betyg som möjligt och jag har suttit ting och fått jobb som försvarsadvokat på en av Sveriges bästa brottmålsbyråer. På så vis känner jag att jag har ­kommit långt i min yrkeskarriär och att jag inte längre har något att bevisa. Att jag nu lägger så mycket tid på yogan är bara för mig och ingenting jag gör för att det ska verka bra på ett cv eller imponera på en chef. Jag gör det av helt egoistiska skäl – och det är superkul!

 

En av mina förebilder är en kompis som ­bestämde sig för att genomföra sin dröm och som nu jobbar som rammakare. Jag önskar att fler människor hade möjlighet att följa sina drömmar men jag förstår att inte alla har en möjlighet att kasta sig ut i ovisshet. De som gör det är ju desto mer imponerande – även om det skulle visa sig gå åt skogen.Mitt yrke, där jag tar emot klienter på kontoret eller förbereder mål när jag inte är i domstolen, innebär att jag yogar på morgnar eller helger. Mina ­arbetstider innebär att jag har tidiga men inte så sena dagar på jobbet och kvällstiden är ­viktig för mig. Då vill jag gärna vara ­social och träffa människor. Det är jättekul att vara advokat men jag hoppas att jag ska kunna jobba med yogan också. Vi får se hur det blir. Jag har ingen direkt plan än.

 

Bland mina advokatkollegor har kommen­tarerna om mitt intresse varit enbart ­positiva även om de kan tycka att det verkar lite flummigt att sjunga mantran och tända rökelser. Men yoga är inte något du kan pracka på någon annan, det är upp till var och en om de vill prova. Fast det vore ju såklart otroligt roligt att få leda en klass med sina stela arbetskamrater!

 

En av fördelarna med den här sortens träning är att du kan utöva den i princip var som helst. Jag tränar yoga när jag är ute och reser. Vem vet, i framtiden kanske jag kan jobba som yogalärare i Kalifornien och åka hem till Sverige för att utöva ­advokatyrket om somrarna. Det hade varit något!”

 

 

JENNY ÖRN

ÅLDER: 29 år.

GÖR: Jobbar som advokat på Advokatfirman Althin och utbildar sig till yogainstruktör.

BOR: I Sollentuna.

DRÖMMER OM: Att bo i Kalifornien och livnära sig på yogan.