10 Jun 2014 kl: 00:00

COWI erbjuder stor flexibilitet

David Erlandsson har haft en utvecklande karriärresa på COWI. Han började som elingenjör och blev sedan 3D-specialist inom El- och Automation. I sin nuvarande roll som kvalitetsingenjör är David administratör för COWI:s verksamhetssystem, kursledare och internrevisor.

Berätta om ditt jobb!
– I verksamhetssystemet finns de processer vi jobbar efter och som administratör stöttar jag alla våra användare. Jag håller grundläggande utbildningar i systemet samt work shops och leder förbättringsarbete. Som internrevisor besöker jag linjeorganisationen och våra projektledare där jag ser till att processerna fungerar i praktiken. Det är väldigt roligt att få vara med i hela kedjan, från att uppdatera systemet med nya processer, presentera och lära ut dem på kurserna till att säkerställa att de fungerar i verkligheten.

Hur gör du för att få balans mellan en så omfattande roll och din fritid?

– För mig innebär balans en slags omvänd jämvikt. När det är mycket på jobbet är jag mindre hemma och när det lugnar ner sig ser jag till att vara mer hemma och mindre på jobbet. Min roll kräver olika mycket vid olika perioder och vi har ett flexkonto som gör att jag kan dra fördel av det, till exempel genom att jobba kortare dagar efter en intensiv period. Den flexibiliteten upplevde jag även under min tid på avdelningen för El- och Automation.

Hur har du utvecklats i takt med din karriär på COWI?
– Parallellt med min karriär har jag fått tre barn, byggt hus och ägnat tid åt familjen, friluftsliv samt hobbyn med liggcyklar. Det är mycket tack vare COWI:s flexibilitet. Jag har utvecklats mycket genom företagets bredd. Mitt arbete har gett mig en god överblick över hela företaget och jag har blivit skickligare på att hjälpa medarbetare på alla nivåer. Jag har fått utvecklas i min roll på ett sätt som ligger i linje med min personlighet, jag tycker om att hitta förbättringar och utveckla saker och det får jag verkligen utlopp för.