10 Jun 2014 kl: 00:00

Cinnober tar kompetens på allvar

I Sverige har Cinnober kontor i Stockholm och Umeå. Hans Sjöberg har arbetat som utvecklare på Umeåkontoret sedan etableringen där för ett och ett halvt år sedan och säger att hans arbete innebär en ständig variation och nya utmaningar.
– Jag fick nyligen erbjudande om att bli projektledare för ett nytt projekt vi gör till en kund i London, det är en utmaning jag ser fram emot att påbörja.

Cinnober utvecklar bland annat tradingsystem till börser, clearinghus och andra finansiella aktörer.
– Det bästa med mitt jobb är att jag aldrig vet vad som kommer hända när jag kommer in till jobbet på morgonen. Arbetet i sig är präglat av konstant förändring eftersom vi jobbar med att ta fram nya tekniska lösningar.

Tekniskt utmanande arbetsuppgifter gör att du som medarbetare alltid lär dig nya saker, menar Hans.
– Som utvecklare kan du arbeta med programmering och utveckling av Cinnobers egna produkter eller mer kundnära genom de projekt där våra kunder är beställare. Vi ligger i framkant när det gäller utveckling och det vi gör är nytt och spännande. Många datavetenskapsjobb är konsultbaserade och där får du inte samma spjutspetsutveckling som vi har på Cinnober.

Företagskulturen på Cinnober är prestigelös, berättar Hans.
– Alla medarbetare värderas lika högt, det viktiga är dina kompetenser – inte din titel. Vi har ett öppet arbetsklimat präglat av en trevlig stämning och stor samarbetsvilja. Oavsett titel sitter exempelvis alla i det öppna kontorslandskapet, ett av de gamla kontoren har gjorts om till ett lekrum för medarbetarnas barn och resten är mötesrum.

Cinnober är ett globalt företag som erbjuder medarbetarna en internationell miljö, även på hemmaplan.
– Det finns möjligheter att jobba utomlands men vill du inte vara hemifrån kan du ändå ha internationella kontakter. Exempelvis genom projekt där du arbetar med utländska kunder runt om i världen.

Cinnober är ett företag som verkligen lyssnar på sina medarbetare, säger Hans.
– Vi har årliga utvecklingssamtal där våra synpunkter tas på allvar. Cinnober är en arbetsgivare som är mån om sina medarbetare, det är viktigt att vi ska må bra och att vi får utvecklas i en positiv riktning.

Med ett nystartat traineeprogram satsar Cinnober på att visa utåt vilka stora möjligheter de erbjuder framtida medarbetare. I samarbete med kommunen, universitetet och företag i Umeå vill Cinnober även starta ett nytt finansiellt centra, berättar Hans.
– Cinnober vill tillsammans med olika samarbetspartners ta fram utbildningar för de som vill jobba i vår bransch och utveckla ett finansiellt centra i norra Sverige. Tillsammans med traineeprogrammet som drog igång i somras är det en satsning som ska få studenterna att få upp ögonen för vad både Cinnober och branschen som helhet erbjuder.