10 Jun 2014 kl: 00:00

Byrån som erbjuder utveckling från dag ett

Charlotta Bergman är sedan drygt tre år tillbaka en av 40 medarbetare på Kilpatrick Townsend & Stocktons Stockholmskontor. Hon hamnade på byrån efter juridikstudier vid Lunds universitet och utlandsstudier i Paris, inkluderande praktik på den svenska ambassaden.

Vad var det som lockade dig med Kilpatrick Townsend & Stockton?
– Jag var intresserad av att arbeta på en byrå med internationell anknytning. Jag hade träffat några av Kilpatrick Townsends medarbetare sedan tidigare och fått en mycket bra känsla för företaget. Det kändes som en personlig byrå.

Hur kan en vanlig dag se ut?
– Jag arbetar med fastighetsrätt och en vanlig dag innebär en hel del mejlkorrespondens och telefonsamtal samt vanligtvis ett eller flera möten. Man kanske har en bild av att jurister sitter med lagboken hela dagarna men arbetsdagarna handlar snarare om täta kontakter med klienter.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Det bästa är kombinationen av arbetsuppgifterna och kollegorna. Vi är så pass stora att vi kan få in stora spännande uppdrag men fortfarande en så pass liten byrå att det blir en personlig stämning. Det är härligt att vara på en arbetsplats där man skrattar varje dag.

Hur sticker din arbetsgivare ut i branschen?
– Vi gör det genom att vara en byrå med högt i tak. Det är en avslappnad och kollegial stämning, kombinerat med spännande uppdrag och utmanande arbetsuppgifter. Vi erbjuds även att åka på secondment till våra kontor i USA.

Vilka möjligheter har du till vidareutveckling hos arbetsgivaren?
– De är mycket goda, skulle jag vilja säga. Kilpatrick Townsend är måna om att medarbetarna vidareutvecklas. Du får tidigt ett stort ansvar och möjlighet att, tillsammans med våra delägare, ta en aktiv roll i de ärenden vi arbetar med.

Läs mer om Kilpatrick Townsend och vad de erbjuder på deras karriärsida.