Brinner du för siffror och innovativ teknik?
13 Dec 2016 kl: 00:00

Brinner du för siffror och innovativ teknik?

Detta är en sponsrad artikel. 

När Erik Sylvander började på LG Electronics i Stockholm år 2008 lockades han av LG:s position som ett företag i en internationell miljö med stor potential. Han började som Finance Manager och är i dag Finance Director för det innovativa teknikföretagets nordiska verksamhet.

Vill du också bli en del av LG?

Hur har du utvecklats under din tid på LG?

Erik Sylvander – Jag har fått mer ansvar under tiden som gått, och med ansvar växer jag. Jag har utvecklats både som chef och som medarbetare. Dels när det gäller förmågan att se vad som är viktigt, dels att inte vara rädd att delegera när det behövs.

Vad gör du på jobbet en vanlig arbetsdag?

– Jag har en del möten, en to do-lista med operationella uppgifter som behöver tas om hand och ett visst mått av planering. Vanligtvis dyker det även upp oväntade saker som jag måste ta tag i.

”Skön atmosfär och roliga kollegor”

… och vad gör du en ovanlig arbetsdag?

– Har tid att göra exakt det som var planerat.

När älskar du ditt jobb som mest?

– När det händer mycket och det finns en utmaning i någon form.

Vilka utmaningar möter du?

– Den största utmaningen är att det finns många intressenter. Det går inte att hålla alla nöjda, utan jag försöker använda sunt förnuft och vara konsekvent.

Vilka förutfattade meningar hade du om LG innan du började?

– Jag tänkte att kulturskillnaderna skulle vara en utmaning och att företaget var väldigt hierarkiskt. Det stämmer att det kan vara en utmaning, men lokalt har du relativt stora möjligheter att påverka och bidra till utvecklingen.

Om vi bortser från vad ni gör – varför gör ni på LG det ni gör?

– Vi försöker ständigt förbättra det vi gör och befinner oss i en konstant förändringsprocess. Detta är helt nödvändigt för att möta de ökade krav som finns i branschen.

När du skryter om LG på din fritid, vad säger du då?

– Att vi är ett företag med skön atmosfär och roliga kollegor, att vi har ett högt tempo med snabba beslut. Och framför allt – att vi har fantastiska produkter!

Vill du jobba i Eriks team? Just nu söker LG en Senior Accountant/Financial Controller!

Detta är en sponsrad artikel.