Bra kollegor viktigare än hög lön
31 Maj 2019 kl: 00:00

Bra kollegor viktigare än hög lön

Att få jobba, luncha och skratta ihop med trevliga och hjälpsamma kollegor ska inte underskattas. För när vi tillbringar mer tid med våra arbetskamrater än med våra nära och kära blir ju vardagen lite lättare om vi faktiskt tycker om dem. Hur vi trivs med de andra i teamet är högst relevant, och faktum är att många faktiskt värderar bra kollegor framför en bra lön.

När unga kliver in på arbetsmarknaden i dag är det inte bara en hög lön som lockar. Andra och mjukare värden har blivit viktigare visar olika studier. I en undersökning från Manpower hamnade ”Bra kollegor” på första plats när de tillfrågade som var i olika åldrar fick lista faktorer som enligt dem skapar en drömarbetsplats. En bra chef och meningsfulla arbetsuppgifter kom på andra och tredje plats och en bra- eller hög lön först på fjärde.

Nio av tio ansåg att de trivdes ganska eller mycket bra med sina kollegor men nästan hälften menade samtidigt att de hade energitjuv på arbetsplatsen. Vem som faktiskt är den där personen är däremot oklart för nio av tio ansåg att de själva var utmärkta kollegor.

2 307 personer deltog i undersökningen som genomfördes under 2019 av undersökningsföretaget Inizio på uppdrag av ManpowerGroup.