”Borde hängas i en hudfärgad strumpbyxa”
30 Maj 2013 kl: 00:00

”Borde hängas i en hudfärgad strumpbyxa”

Vilka kläder är alltid säkra kort i värmen?

– En snygg klänning som slutar något nedanför knäna med ballerinaskor eller en snygg, hög klack. För män är det en ljus sommarkostym, vit skjorta, kanske slips, ett flott skärp och en brun knytsko. Allt som är någorlunda prydligt och snyggt går att använda. På kvinnor är klänning speciellt önskvärt, det gör skillnad och är snyggt.

 

Vilka kläder är inte okej att ha på jobbet på, oavsett värme?

– Shorts, för kort kjol och linne känns helt fel. Sandaler på herrar är inte heller rätt, på kvinnor är det okej, såtillvida att de har välskötta fötter och lackerade naglar.

 

Vilka typer av material är bra när det är riktigt varmt?

– Tunn bomull är bäst.

 

Hur klär man sig rätt på jobbintervjun i sommar?

– Som kvinna, en mörkblå snäv klänning eller en vid kjol med blus. Kjolängden ska vara nedanför knäna. Som man, en mörkblå kostym, snygg bomulls- eller linnekostym, vit skjorta och näsduk eller kanske en slips.

 

Hur mycket hud och fötter får man visa på jobbet?

– Man får visa hud, så länge det inte har en sexuell avsikt vilket är störande på jobbet men okej på fritiden. En snygg urringning är alltid trevligt, liksom bara armar och ben. Fötterna ska endast visas om man sköter om sina fötter.

 

Vilka skor funkar på sommaren?

– Lättare skor, även gympaskor om de är snygga!

 

Måste man ha strumpbyxor om man bär kjol?

– Absolut inte! Det är en jobbig amerikansk sed som känns helt fel. Den människa som bestämt detta borde hängas i en hudfärgad strumpbyxa, haha. Välskötta ben, snygga fötter och en sandalett på sommaren är helt rätt.

 

Vilka är de absoluta modemåstena i sommar?

– För kvinnor är det en kjol som går nedanför knäna, snygga högklackade sandaletter eller pumps utan platå och smal klack. För män är det en ljus sommarkostym med två knappar och breda slag.