Boosta karriären med 8 sommarböcker!
24 Jun 2013 kl: 00:00

Boosta karriären med 8 sommarböcker!

För bloggaren med businessambitioner

Från blogg till business: min väg från noll till

500 000 läsare och Style by

Av: Tyra Sjöstedt

Många drömmer om att kunna leva på att blogga om sin passion. En av dem som lyckats är 26-åriga Tyra Sjöstedt, som driver en av Sveriges största bloggar. Förutom det äger hon också flera företag, har ett eget klädmärke och 15 anställda. I den här boken kan du läsa om hur den blyga hästtjejen från landet blev rikskändis och skapade ett miljonimperium från sin laptop.

 

För den med ledarambitioner

Ledarskap – 200 råd

Av: Percy Barnevik

Percy Barneviks är den omtvistade företagsledaren som tidigare var ledare för industrikoncernen ABB. Efter nästan 50 år med ledartröjan ger han här sina bästa tips på effektiviteten i genomförandet, ”execution”, vilket skiljer framgångsrika ledare och företagare från mindre framgångsrika. Råden täcker ett brett spektrum från personlig effektivitet till strategi, krishantering, företagsförvärv och inte minst byggande av framgångsrika team.

 

För den rastlöse entreprenören

Varje dag är en ny match
– berättelsen om Stadiumbröderna

Av: Sussi Calås-Jonsson

De har kallats Piff och Puff, ja till och med Duracellkaninerna. Om det är en beskrivning som stämmer kan du få bättre inblick i i den här boken, där bröderna Ulf och Bo Eklöf berättar om sin resa som entreprenörer och handelsmän. Från de första stegen i Norrköping, via uppbyggnaden av Stadium till en sportbutikskedja i världsklass, till nya projekt inom turism och boende. Det är en bok om att skapa något som många alls inte trodde var möjligt.

 

För den med maktsug

Livet, makten och konsten att våga vara sig själv

Av: Ebba Lindsö
Ebba Lindsö fick en gång rådet att försöka vara som en 50-årig man. Allt hade då säkert varit annorlunda. Då hade hon kanske fortfarande varit vd för Svenskt Näringsliv och inte behövt bli så arg över bonusar och AMF-affären att hon började skriva en bok. I den här boken får du veta mer om näringslivets dolda beslutsprocesser, personkonfliktor, våndor och maktspel.

 

 

För den med miljarderna i åtanke

Svenska miljardärer

Av: Birgitta Forsberg

I den här boken får du möta tio svenskar som alla bygt en egen förmögen om minst en miljard kronor. (I många fall mycket mer.) Vissa har spelat högt genom att låna stora summor och ta svindlande risker. Några har tidvis balanserat på ruinens brant. Deras liv är därför inte bara en berättelse om framgång utan också om prövningar och misslyckanden och – inte minst – om vad som kan åstadkommas genom hårt arbete, envishet och lite tur.

 

 

För den med uppfinnarådra

Steve Jobs – en biografi

Av: Walter Isaacson

Ikonen Steve Jobs behöver förmodligen ingen närmare presentation. I den här boken får vi följa denne egensinnige kreatör från barndomen och fram till de nederlag och framgångar som gjorde honom, och prpodukterna han stod bakom, till ett bekant ansikte för en stor del av världen. Under flera års tid och i över fyrtio intervjuer har Steve Jobs berättat öppenhjärtigt för vetenskapshistorikern Walter Isaacson om sin uppväxt, sitt privatliv och sin karriär.

 

 

För den som tror det är krångligt

Så här kan du också starta företag

Av: Marlena Batist och Carlos Rojas

Det behöver inte vara krångligt att starta eget. Verkligen inte. Och det tar författarna Marlena Batist och Carlos Rojas fasta på i den här boken, där de förklarar hur du enkelt blir typen som blir grym på att starta – och driva – eget.

 

Finns att ladda ner gratis på: http://100lax.blogspot.se/

 

För äventyraren

Den globale entreprenören

Av: Richard Branson

Den karismatiske Sir Richard Branson är en av världens mest framgångsrika entreprenörer. I ”Den globale entreprenören” berättar han om sitt liv och avslöjar en hel del intressanta sanningar om sina mest riskfyllda, briljanta och djärva affärer.