Bluffen på jobbet oroar
8 Apr 2014 kl: 00:00

Bluffen på jobbet oroar

Dagens allt mer interaktiva arbetssätt får oss att ifrågasätta om vi egentligen har något värde på vår arbetsplats. Enligt en undersökning från Bigbank oroar sig en av sju svenskar för att avslöjas som en bluff på jobbet.
– Vi lever i en tid när allt fler arbetsuppgifter utförs framför dator snarare än i ett stenbrott. Fysiskt arbete ersätts i allt högre utsträckning av mindre konkreta uppgifter som exempelvis excelanalys, säger Veiko Kandla, VD för Bigbank Sverige, i ett pressmeddelande.

Just luddigheten i arbetsuppgifterna menar han är roten till många av de destruktiva tankarna. Bristen av ett fysiskt resultat kan vara startskottet till tvivlen på det egna värdet.
– Det får nog en del att ibland ifrågasätta vilket värde de tillför organisationen. Då kan det vara skönt att veta att man inte är ensam om dessa tankar och att även globala storspelare som Obama säkert vid vissa ögonblick också är rädd att avslöjas som en bluff.

Enligt undersökningen svarade cirka 15 procent av de tillfrågade att de känner en rädsla för att avslöjas som en bluff på jobbet. Snubbarna är de som visat sig något mer osäkra på sitt värde enligt undersökningen. De klockar in på 16 procent medan kvinnornas procentsats på samma frågeställning var 13 procent.