24 Nov 2008 kl: 00:00

Bli oumbärlig på jobbet

VISA DITT VÄRDE

Många företag är just nu extra fokuserade på resultat. Därför kan den som jobbar extra hårt synas mer.

– Det är nu man har möjlighet att visa sitt värde. Om du lägger ned mycket arbete på ditt jobb och medverkar till att verksamheten går bättre så kan du göra dig oumbärlig. Dina resultat blir ännu tydligare nu när det är så mycket fokus på krisen. De som normalt arbetar hårt har möjligheten att komma fram mer eftersom verksamheten har så mycket fokus på kostnader, säger Nikolaj Henum, kommunikationschef på Adecco.

 

JOBBSHOPPA INTE

Fokusera på ditt nuvarande jobb och stanna där du är, istället för att leta efter ett nytt.

– Koncentrera dig på ditt jobb och försäkra dig om att du utför de arbetsuppgifter du har på ett effektivt sätt. Och fundera över om du kan utveckla din nuvarande yrkesroll, säger han.

 

FÖRSTÅ KRISEN

Försök att vara förstående när företaget tvingas spara in på lyxiga förmåner – trots att det kanske betyder att du kanske måste ge upp vissa av dina egna.

– Det är viktigt att ha förståelse för att ditt företag kanske måste spara på firmafester och diverse förmåner; så kan det vara under dåliga år. Därmed inte sagt att man ska finna sig i lägre lön, säger Nikolaj Henum.

 

FÅ INTE PANIK

Om du trots allt förlorar jobbet är det inte någon katastrof. Det finns fortfarande jobb att få därute, så behåll ditt lugn så gott det går även om det stormar på arbetsplatsen.

– Och var inte orolig över det som sker. Den som blir arbetslös har fortfarande möjligheter att få jobb, sysselsättningen är hög. Hela korthuset välter inte, så bli inte handlingsförlamad, säger Nikolaj Henum till Business.dk.

 

Källa www.e24.se