Bli klimatsmart på jobbet!
22 Mar 2019 kl: 00:00

Bli klimatsmart på jobbet!

Den 23 mars 2017 lanserade ICA Matlådans dag för att uppmärksamma matsvinnet och därmed uppmuntra fler att ta med matlåda till jobbet. Inför dagen i år har ICA tagit fram ännu fler tips och recept som underlättar att ta vara på matresterna.

– Får vi fler kunder att börja med matlådor kan det göra att bra mat räddas istället för att bli matsvinn. Det är en viktig fråga att uppmärksamma vilket vi nu gör med Matlådans dag. Vi vill underlätta för våra kunder genom tips och smarta recept på ica.se, säger Kerstin Lindvall, direktör corporate responsibility ICA Gruppen.

Enligt en tidigare kundundersökning av ICA sa 37 procent att den största anledningen till att inte ha med sig matlåda till jobbet är dålig planering.

ICA är bara en i raden av olika initiativtagare till matlådetips. Hanna Olvenmark driver plattformen undertian.com och Instagramkontot portionundertian, där hon ger massor med tips på matlådor, med inköpslistor och goda recept. På bloggen kan du även se vad du på ett ungefär sparar på ett år om du har med dig matlåda till jobbet eller skolan.