1 Mar 2008 kl: 00:00

Besegra din jetlag

Nästan alla resenärer som reser till en ny tidszon upplever jetlag. Symptomen kan vara allt från huvudvärk, ont i kroppen, illamående till svårigheter att sova – eller att hålla sig vaken. Mår du dåligt på affärsresan kan det naturligtvis påverka dina prestationer negativt, men det finns knep för att snabbt känna sig bättre.

1. Sov länge dagen innan resan, så att du känner dig utvilad när det är dags att ge sig av.

2. Väl på planet så se till att dricka mycket vatten, promenera i gångarna och försöka sova. Dessutom bör du innan resan noga planera de aktiviteter som du lägger in efter ankomst. Vet du med dig att du brukar känna dig dålig när du anländer, så se till att lämna tid för att acklimatisera dig innan det är dags för viktiga möten.

3. Det är väldigt betydelsefullt att du ser till att se till att allting är i ordning hemma innan du ger dig iväg. Oro och problem kan förvärra din jetlag ytterligare.

4. Kanske låter det som en utopi – men när du kommer fram så ge dig av till närmaste gym, simhall eller yogastudio. Träning är det snabbaste sättet att anpassa sig till den nya tidszonen.

5. Ge dig ut i solen när du kommer fram för att lura din inre klocka.

Alessia Wistén