1 Nov 2012 kl: 00:00

Beröm via appen ska boosta karriären

En positiv stämning på arbetsplatsen har många fördelar och därför har rekryterings- och bemanningsföretaget Adecco lanserat gratisappen Berömutmaningen. Företaget menar att vassa armbågar hör till det förgångna när det gäller att ta sig fram i karriären, det är snarare snällhet och positiva vibbar som ger resultat.

– Trots att de flesta säkert kan skriva under på alla de fördelar som beröm på jobbet kan skapa, tycker många att det är svårt. Vi svenskar är drivna av en ”jantekultur” och behöver lite hjälp på traven för att komma igång och det var därför vi skapade det här verktyget, säger Charlotte Nordén, informationsoch marknadschef på Adecco Sverige.

 

Uppdrag

Appen ger användaren nya uppdrag varje dag. Det handlar om allt från lite lättare övningar, som att ge en kollega komplimanger, till att hitta något positivt att säga till någon du inte tycker om. Svårighetsgraden ökar efter hand och efter tio dagar och lika många uppdrag ska du ha blivit en mycket bättre människa gällande beröm och feedback.

– De flesta människor vet att beröm är bra – men det kan vara en lång väg mellan kunskap och handling. Många företag har helt enkelt inte hittat ett systematiskt sätt att använda sig av det, och då glöms det bort, säger socialpsykologen Bosse Angelöw som kämpat för att införa en uppskattande arbetsmiljö på svenska företag i 25 år, i ett pressmeddelande.