Bästa (och värsta) tiderna för arbetsintervjuer
15 Nov 2016 kl: 00:00

Bästa (och värsta) tiderna för arbetsintervjuer

Råd nummer ett: Om du har möjligheten att påverka tiden för intervjun – gör det! Här är fyra tips att ta till för att få bästa möjliga resultat.

1. Var inte först

Det kanske känns som att du bara vill göra bort det, men ha lite is i magen! Den som intervjuar dig kanske inte har bästa morgonhumöret eller rentutav kommer sent.

Eller så kommer intervjuaren jämföra alla resterande kandidater mot dig. Omedvetet, så klart, men ändå.

2. Var inte sist

Att spara det bästa till sist funkar inte alltid. Tvärtom, många har svårare att ta ett bra beslut efter att ha gjort det tidigare, och efter att en stor del av dagen har gått.

En studie av National Academy of Science kollade närmare på det här med hjälp av domare, som styrker den tesen.

3. Var inte i mitten

Jaha, inte i mitten heller? Nej tyvärr. Det mest ideella är att ha en tid precis innan mitten av dagen. En studie vid Wharton och Harvard visar att intervjuare har en tendens att ge färre positiva omdömen om de redan har gett ett visst antal positiva rekommendationer.

4. Mitten av veckan är bäst

Nu vet du att förmiddagarna är bäst – dags att välja veckodag. Enligt Glassdoor är tisdagar den ultimata dagen för en intervju.

Självklart är ingenting hugget i sten om du får intervjutid 08.00 på en fredag. Förberedelser, tajming, tur och talang kommer man långt på.

via GIPHY

Källa: The Muse