Bästa karriärtipset: ”Ha rätt chef!”
23 Jun 2009 kl: 00:00

Bästa karriärtipset: ”Ha rätt chef!”

Lär känna Gisela här!

 

Vem är du? Berätta lite om dig själv!

Jag är uppväxt till större delen i Avesta i södra Dalarna men bor sen fem år i Stockholm. Jag älskar att spela tv-spel, att analysera varför människor gör som vi gör (gärna tillsammans med gamla kursare), äta och dricka gott & att träna yoga.

 

Beskriv din karriärväg lite kort!

Jag började med strökurser inom statsvetenskap och genusvetenskap innan jag hittade till personalvetarprogrammet. Jag hade sommarjobbat på järnverket i Avesta i flera år och en tjej som var personalman på min avdelning inspirerade mig till att gå in på den banan. Hennes jobb verkade roligt och det tilltalade mig att få ägna tid åt den mänskliga biten av företagande. Det är trots allt människor som ska göra jobbet och helst ska de vara motiverade för det! Att jag sen halkade in på IT-konsultbanan var mer av en lycklig slump, Capgemini hade mitt CV i sin databas och när jag fick chansen att åka till Mumbai på introduktion, arbeta med IT som jag också älskar och bli konsult, som lät spännande, kunde jag knappast säga nej. Det är jag glad för!

 

Du jobbar som konsult inom Business Solutions på Capgemini, hur ser en vanlig dag på jobbet ut?

Nu närmast ska jag ha telefonmöte med en person hos kunden där vi ska gå igenom en specifikation för en vidareutveckling av en funktion i systemet. Sedan kommer jag att jobba på problemet med en konsult som är ny inom området ”Roller & behörigheter” i SAP, som mitt nuvarande uppdrag handlar om. Det är alltså min tur att dela med mig av det jag kan till någon ny. Förhoppningsvis lär vi oss båda någonting.

 

Vad tycker du om ditt jobb? Vad är roligast, vad är största utmaningen?

Eftersom jag jobbar med IT-lösningar för HR har jag användning både av min personalutbildning och mitt stora intresse för IT. Det jag tycker om mest med jobbet är att jag både får lösa kluriga tekniska problem och kommunicera med kunden på flera plan för att förstå deras verksamhet och utmaningar, förklara våra lösningar för dem på ett pedagogiskt sätt och dessutom lär jag mig nya saker varje dag.

 

Har du något tips för hur ska man göra för att få jobb hos er?

Sök! Att ha en relevant utbildning eller erfarenhet är förstås viktigt, men det handlar inte alls om att redan kunna allt utan snarare om att vara bra på att lära sig. Och att man är bra på att dra nytta av andras kunskap och dela med sig av sin egen.

 

Vad har du för karriärmål och drömmar?

Eftersom jag trivs bäst med de större perspektiven ser jag mig gärna i nåt slags systemarkitektroll i framtiden, eller som projektledare.

 

Vilka är dina bästa karriärtips?

Som många andra sagt: Ha rätt chef. Jag kände att projektledaren på mitt första projekt ”fattade” mig direkt. Det och att kändes som att han stod bakom oss 100 % gjorde att man vågade visa framfötterna mer. Det blev en väldigt bra start.

 

Hur hittade du till Shortcut?

Det var säkert via nån web-banner för tusen år sen.

 

Besök Giselas Shortcut profil!