19 Nov 2009 kl: 00:00

Bästa fiket för jobbmötet

Dags för ett externt jobbmöte med teamet eller en träff med en kund men slut på idéer på vart ni ska gå för en kaffe? Det få ju inte vara för högljutt och livligt, men inte heller för tråkigt, och gärna ska miljön få igång inspirationen. Här är redaktionens bästa tips:

Malin Sund, Chefredaktör: En skön atmosfär och vacker utsikt till mötet får du på Café Panorama högst upp i Kulturhuset. Men det gäller att undvika rusningen, särskilt om ni siktar på fönsterbord. En bonus med att ha möte här är att hjärnan kan få små vitamininjektioner på vägen upp till restaurangen. Alltid är det någon utställning som lockar. Och du kan alltid slinka in på biblioteket och bläddra i en mängd olika magasin, om du har några minuter över.

Anna Trulsson, AD: Vurma på Birger Jarlsgatan! De har en lugn övervåning, fenomenal frukost och stora bord att sprida ut sig på. Dessutom är personalen trevlig.

Maija Mårtensgård, Redaktör: Jag har gärna jobbmöten (och privata också för den delen) på Sturekatten. Kaféet ligger nära jobbet och är mysigt inrett i mormorsstil. På dagtid är det lugnt och skönt i lokalerna, perfekt för ett jobbsnack över en kaffe och en mazarin. De lite trubbiga tanterna i kassan får man på köpet.

Mia Kamlén, Marknadschef: Vetekatten – för att man känner sig långt ifrån kontorets väggar och kan få ny inspiration. Sedan är det mysigt och passar bra när det är mörkt och kallt ute.

Ebba Hyckenberg, Webbredaktör: Iglo ljuscafé i Hornstull är en hit på vintern när mörkret gör en seg och okreativ. På Iglo kan du slå dig ner i cafét och äta ekologiskt odlade och rättvisemärkta produkter. Men den stora hiten är att ”ljusa” en timme i ljusterapirummet som är helt vitt och där ljusstyrkan är ungefär tio gånger starkare än på ett vanligt kontor. Höstdeppen far all världens väg, mungiporna åker upp och idéerna börjar spruta.

Karin Almcrantz, Mediachef: Akademibokhandeln på Mäster Samuelgatan. Känns mer som NY eller London än Stockholm, för visst önskar man sig bort ibland… Dessutom vem blir inte inspirerad när man oftast får bereda sig plats bland böcker och tidningar som tidigare gäster lämnat efter sig?

Eftersom vi sitter i Stockholm City är helt naturligt de flesta av våra tips från den här delen av Stockholm. Har du själv ett bra tips från någon annan del av Stockholm eller en annan stad? Snälla tipsa här nedanför!