10 Jun 2014 kl: 00:00

ATG har gjort en riktig IT-resa

Björn Haglund trivdes bra på den stora klädjätten där han jobbade som testare. Men han hade ändå en känsla av att gräset kunde vara lite grönare någon annanstans – så han bestämde sig för att skicka in en spontanansökan till ATG. Hans förhoppning var att få ett jobb med utvecklingsmöjligheter och dessutom hade han precis köpt en travhäst tillsammans med några kompisar, så passionen för företaget fanns redan där. 

Hur är det att jobba på ATG?
– Det är en fartfylld och rolig plats att jobba på eftersom vi är en del av spelbranschen där utvecklingen inom IT går otroligt snabbt. Få andra branscher kan mäta sig med resan som vi har gjort. Dessutom befinner sig ATG som bolag i en ny fas. Dels sker det ett stort generationsskifte då många går i pension, vilket öppnar upp för ännu fler möjligheter. Dels har vi en ny vd som satt upp spännande framtidsmål för oss.

Är det en fördel att vara hästintresserad om man vill jobba här?
– Jag skulle säga att det inte spelar någon roll. Visst, för mig är det en bonus på så sätt att jag inte behöver ställa extrafrågor eller dubbelkolla fakta eftersom jag kan sporten. Och så är det ju roligt att befinna sig i den här miljön. Från mitt kontor ser jag travbanan. Men alla kan ju inte känna som jag, vi behöver just de där som ställer extrafrågorna. Jag tror att balansen är nödvändig för att vi ska kunna leverera bra produkter till våra kunder.

Berätta om vad du jobbar med i dag!
– I dag kombinerar jag två roller, jag är både testledare och kravställare. Det är rätt ovanligt att få syssla med båda rollerna så det är jättekul att få den möjligheten. Jag bestämmer alltså vilka krav vi ska ställa samtidigt som jag testar att det vi beställer fungerar. Det här gör att jag får en stor inblick i våra IT-projekt. Ett projekt jag jobbar mycket med just nu är att slå ihop sajterna svenskgalopp.se och galoppsport.se till en helt ny portal.

Hur är ATG som arbetsgivare?
– Det är en trygg och generös arbetsgivare, skulle jag säga. Vi har väldigt bra förmåner som till exempel ett stort gym här på arbetsplatsen så vi kan gå på arbetstid och träna allt ifrån instruktörledda pass i spinning och tabata till att spela innebandy med kollegorna.

Hur ser du möjligheterna till utveckling här?
– För mig blir det nog att satsa på en tjänst som projektledare eller att jag tar mig an mer agila roller såsom scrum-master. ATG har ett väldigt öppet klimat och prestigelös hierarki och vill man framåt och uppåt finns goda möjligheter genom intern­rekrytering.

Har du några tips till andra inom IT?
– Mitt råd är att inte bli för trygg och bekväm i sitt jobb. Det är lätt att sitta kvar på samma tjänst eftersom den är okej, för att du inte vågar pröva dina vingar. Men jag tycker att man ska ta lite risker för det är viktigt att känna att du har ett jobb som är både roligt och utvecklande. Så tänkte jag för två år sedan och det har jag aldrig ångrat.