”Återhämtning är lika viktigt som att köra hårt”
23 Aug 2017 kl: 00:00

”Återhämtning är lika viktigt som att köra hårt”

Du är social entreprenör, fotograf, föreläsare och vd. Vad är roligast just nu?

– Att fota, i och med att jag har börjat fota igen efter flera års uppehåll. Det är som en nyfunnen kärlek! När du har en kamera tvingas du att utforska din egen värld, hitta nya perspektiv och möta människor. Du går på äventyr – både fysiskt men också i ditt inre.

Vilka är dina passioner?

– Att leva fullt ut och att våga stort och litet. Att undersöka mig själv, men också min omvärld vilket innebär att förstå andra människors berättelser. Det kan jag göra med hjälp av musik, dans, foto, resor eller jobb. Min passion grundar sig nog i viljan att se andra människor och min egen värld ur andra perspektiv.

Lyckas du med det?

– Ja, det tycker jag. Jag mår bra i mig själv och har lärt mig att kunna använda min passion för att hjälpa andra.

Vad gör du på fritiden?

– Jag dansar jättegärna salsa och flamenco. Man pratar mycket om work-life balance, och det där är väldigt viktigt för mig. Om jag inte mår bra i mig själv kommer jag inte att kunna vara den bästa Felicia i mitt jobb heller.

– Min affärspartner tog med mig till en skjutbana för ett tag sedan. Då tror jag att han förstod hur mycket det betyder för mig att bara få vara mig själv på fritiden och göra saker som ger mig energi. Att bejaka mitt barnasinne har blivit jätteviktigt för mig just nu.

Varför just nu?

– Jag förstår mitt eget värde på ett annat sätt än förut. Det är inte bara att gå all in, för det orkar man endast en begränsad period. Vila och återhämtning är minst lika viktigt som att köra hårt.

Hur bibehåller du din passion för arbetet när det sviktar?

– Det finns en låt med Heather Headley som går: ”If you love something, you’ve got to let it go. And if it comes back, then it means so much more.” Det handlar om att distansera sig från jobbet. Sedan känner jag efter om lusten finns där. Om den inte gör det, då kanske det inte är det jag ska hålla på med.

Du är aktuell som vd för Margineanu Agency, en ny, normkreativ content-agentur. Vad är syftet med den?

– Vi lever i ett digitalt samhälle där bild och rörligt material dominerar våra liv. Utifrån våra kärnområden jämställdhet, jämlikhet och mångfald ska vi på Margineanu Agency skapa medvetenhet i den kommersiella världen och på så sätt förändra branschen.