6 Jul 2011 kl: 00:00

Åsiktspanelen: Hit längtar vi på sommaren!

1. Hur gör du för att få sommarfeeling innan semestern kickar igång?
2. Berätta om ett smultronställe som du längtar till!
3. Pollensäsongen är i full blom. Vem eller vad känner du dig allergisk mot?

Axel Gordh Humlesjö, journalist och programledare på SVT, just nu redaktör för Uppdrag granskning:
1. Jag ska bli pappa i maj så sommaren kommer när barnet kommer.

2. Ett litet båthus på Höga kusten med bara Norrlandshavet och världens vackraste höjder framför sig.

3. I maj drar alltid årets vedkapning igång och eftersom jag sågade av mig halva fingret är jag numera allergisk mot vedklingor.

Lina Thomsgård, Pr-konsult med egna byrån Frau, grundare av den ideella organisationen Rättviseförmedlingen:

1. Jag går för kallt klädd och blir alltid sjuk.

2. Vår gård i Dalarna, det enda stället ett skilsmässobarn som jag har vistats på konstant igenom hela livet. Jag är galen i Dalarna.

3. Förmätna gnälliga jävlar. Det är inte flott att vara negativ och kritisk. Käften och gör nåt bättre själv istället.

Behrang Miri, rappare och föreläsare som har grundat nätverket RGRA, Rörelsen gatans röst och ansikte:
1. Jag köper en mjukglass och sätter mig i Folkets park i Malmö och chillar med en boomblaster och lyssnar på fett gamla Dr Dre-låtar. Jag grillar mina sojakorvar och falaflar tillsammans med mina homies. Vi tänker på att Kaliforniens och Marockos stränder inte är långt borta från Malmö.

2. De senaste åren har jag blivit förtjust i Fårö. Närheten till naturen, det harmoniska men samtidigt mystiska och vilda i miljön gör att jag kan förstå varför Ingmar Bergman och Olof Palme valde att bo där. Sedan hänger jag gärna på Falafel nr 1 under Rosengårds centrum. Inget är mer nice än att pussa sin sommarflört på kinden efter en falafel med extra vitlök.

3. Just nu känner jag mig allergisk mot alla telefonförsäljare som ringer min mobil. Jag har även blivit allergisk mot blåsippan. Från att ha älskat den får jag nu en stark allergisk reaktion så fort jag har blåsippor i min närhet. Vissa krafter i det här samhället har besprutat blåsippan med associationer som ger mig allergiska reaktioner.

Andie Nordgren, technical producer och en av grundarna bakom Geek girl meet up, bloggar om relationsanarki:
1. Jag kommer mest att tillbringa min semester med att vara ute i naturen på Island, så jag preppar för sommaren med vinterturer i fjällen.

2. Det blir säkert någon tur hem till Sverige i sommar, och då tar jag motorcykeln ut på landet kring Bollerup där jag gick gymnasiet. Landsbygden däromkring är fantastisk.

3. Just nu känner jag mig allergisk mot att deltagande används som ersättning för riktigt värde. Om jag klickar på något i din interaktiva kampanj så har jag gett DIG något, att jag ”fick vara med och delta” är INTE något värdefullt som du har gett mig. Folk som erbjuder deltagande och tror de ska få tack har helt missförstått dagens medielandskap.