1 Mar 2008 kl: 00:00

Åsa Keller är Framtidens Kvinnliga Ledare 2007

 

Shorcut fick en pratstund med den nyblivna vinnaren:

 

Åsa Keller, hur känns det att utses till Framtidens Kvinnliga Ledare?

– Det känns både spännande och hedrande. Det var absolut inget som jag hade väntat mig.

 

Vad betyder ett pris som Framtidens Kvinnliga Ledare?

– Dels är det en bekräftelse på att jag har gjort ett bra jobb och dels hoppas jag att priset kan fungera som inspiration för andra unga kvinnor. Förhoppningsvis kan priset visa det går att arbeta som chef och även hinna med ett annat liv. Själv har jag en liten bebis som jag tillbringar lyxtid med och sedan har jag mitt jobb som också känns som lyxtid. Jag hoppas att andra kvinnor också kan få den möjligheten, och det även det som min företagsidé vill främja.

 

Vad har du för tips till andra unga kvinnor som vill ta sig fram som chefer?

– Att våga slänga sig ut i det okända. Det är mycket snack om att andra ska lyfta fram unga kvinnor i arbetslivet, men jag tror att det viktigaste är att man vågar lyfta fram sig själv. Det gäller att våga anta utmaningar även om det känns svårt, jag var själv alldeles för försiktig i början. Men man måste komma ihåg att det fanns en tid när även jag var ny som både vd och chef.

 

Hur ska du fira utnämningen?

– Ha, ha, det har jag inte funderat på ännu. Men jag kommer absolut att fira på plats med er alla på onsdagen!

 

 

Motiveringen:

 

”I en kraftigt debatterad bransch har Åsa Keller vågat tro på sin idé, sett möjligheterna och tänkt långsiktigt. Genom sin gedigna branschkunskap, en uttalad målsättning och medveten satsning på personalfrågor har hon utvecklat Homemaid till Sveriges största företag för hushållsnära tjänster. Åsa Kellers kapacitet, drivkraft och mod visar att hon både är strateg och visionär, en unik blandning. Det gör henne till en förebild, men framförallt utmärker det henne som en Framtidens kvinnliga ledare.”