Föregående Nästa

Så styr du om jobbtankar på semestern

Så styr du om jobbtankar på semestern
14 juni 2016

Att koppla bort arbetet under semestern är superviktigt – och ibland supersvårt. Här är fyra tips på hur du styr om jobbtankarna och lägger den energin på saker som gör att du kommer tillbaka både utvilad och motiverad i höst.

Annons

1. Håll ett succétal

Sommar = högsäsong för bröllop och storslagna fylla-jämnt-fester. Utmana dig själv genom att förbereda ett lagom långt och retoriskt bra tal. Förutom att du gör någon glad är det ett utmärkt sätt träna din kommunikationsförmåga och bli bättre på att tala inför grupp.

2. Lär dig ett språk

Ska du åka utomlands? Passa på att plugga in några grundläggande ord och fraser, använd dem under semestern och försök utöka ditt ordförråd under resan. Till slut kanske du kan lägga till språket, om än på lägsta kunskapsnivå, på cv:t och din Linkedin-profil.

3. Framtidsfundera

Ägna inte semestern åt att irritera dig på saker som chefen, kollegorna eller kunderna har gjort – eller inte har gjort – under året. Styr om tankarna så att de fokuserar på vad du tycker är viktigt med ett jobb, och hur ditt jobb i dag skiljer sig från detta. Kanske kan du fundera ut ett sätt att minska glappet?

4. Läs på!

Byt ut lättsmälta deckare mot biografier över inspirerande personer eller fackböcker om något ämne du är nyfiken på. Du kan även läsa böcker och artiklar relaterade till din bransch, men försök i så fall att läsa förutsättningslöst i stället för att koppla insikterna direkt till din jobbvardag. Den här kunskapen är bara till för dig!

Shortcut
Publicerad 14 juni 2016
Föregående Nästa