Föregående Nästa

Så får du pengar för att söka jobb

Så får du pengar för att söka jobb
27 mars 2013

Om du letar jobb och är sugen på att testa lyckan utanför Sveriges gränser kan du få pengar för att åka på intervjuresor eller för att flytta utomlands och jobba.

Annons

Den som är mellan 18–30 år och inte har något jobb behöver inte begränsa sig till att bara söka jobb i Sverige. Det finns många anledningar till att prova en internationell karriär, inte minst det faktum att Arbetsförmedlingen ger stöd till unga som vill jobba i något annat EU-land.

Om man får en anställning i minst sex månader och man få en starta-upp-peng, som är tänkta att gå till första hyran och bidra till att man kan etablera sig i landet.
– Det här projektet är ett sätt att få Europa på fötter igen. I Sverige är ungdomsarbetslösheten hög, men vi vet det finns arbeten i Europa där det är en merit att kunna tala flytande svenska, säger Anna-Karin Palm, Eures Coordinator, Arbetsförmedlingen.

Projektet pågår under 2013 och räcker till 300 ungdomar. Lika många kan få bidrag till en intervjuresa. Stödet varierar mellan 5 000 till 10 800 kronor beroende på vilket land man ska jobba i.

 

Shortcut
Publicerad 27 mars 2013
Föregående Nästa