Föregående Nästa

Hennes bästa karriärtips är att våga lyssna inåt

Hennes bästa karriärtips är att våga lyssna inåt
29 september

Joanna Törngren Redebrant är investerare, företagare och författare med en bakgrund som bland annat vd och chefredaktör för Unga Aktiesparare och även chefredaktör för Börshajen. Hon har också jobbat i många år med att bygga och leda chefsnätverk. Här berättar hon om vad hon har på gång just nu och ger sina bästa tips till unga som är på väg ut på arbetsmarknaden.

Annons

Idag driver Joanna sin egen nätverks- och utbildningsplattform Nyfikna Investerare med cirka 6000 investerare och skriver en bok om fastighetsinvesteringar.

Just nu ligger mitt fokus på att bygga sin portfölj med onoterade innehav och nu startar jag i samband med detta, Nyfikna Investerares Affärsängelnätverk.

Vad är det bästa med hur du jobbar nu?

– Att äga min kalender och tid är priceless. Ingen kan säga till mig vad jag ska göra, var jag ska vara eller vem jag ska arbeta med.  

 Vilka misstag i din karriär har du lärt dig något av?

  – Jag väljer att se mina misstag som lärdomar. Allt som varit jättejobbigt har lett mig dit jag är idag. Hade jag inte varit utmattad, sparkad, lurad, ledsen, arg, utnyttjad och massa annat jobbigt hade jag inte levt drömmen idag.

Det hon har lärt sig är att inte låta sin inre eld slockna och att lyssna inåt, tillägger hon.

 

Joannas bästa råd för dig som är ny på arbetsmarknaden

Hennes bästa tips till de som är på väg ut på arbetsmarknaden, eller är i början av sin karriär är att lyssna inåt, annars är det svårt att hålla i längden, vet hon av egen erfarenhet.

– Du blir inte sämre behandlad än vad du låter dig behandlas. Var nyfiken, lyssna men fatta alltid dina egna beslut och ta ansvar för dem, och var snäll – du har igen det.

Det kommer att gå jättebra, ge dig inte – men se om du kan hitta en annan väg ifall du går lite vilse ibland, avslutar Joanna, med eftertryck.

Publicerad 29 september
Föregående Nästa