Föregående Nästa

Hela listan: Arbetsgivarna med de mest engagerade medarbetarna

Hela listan: Arbetsgivarna med de mest engagerade medarbetarna
13 februari 2020

Undersöknings- och actionplattformen Brilliant Future presenterar nu en lista över de arbetsgivare som har de mest engagerade medarbetarna i sin bransch. Listan är baserad på data från 150 företag och sammanlagt ligger 240 000 svar till grund för listan. Bland vinnarna finns företag som Stora Enso, Skandia Fastigheter, Academic Work och Bonava.

Annons

Nu presenteras listan över de företag som har lyckats skapa det största medarbetarengagemanget i sin bransch. Branscherna i fokus är bygg och tillverkning samt service och tjänster. 

– Brilliant mäter och analyserar löpande medarbetar- och kundupplevelser. Resultatet av vår data ger gång på gång insikter om att engagerade medarbetare skapar lojala kunder och påverkar resultatet på sista raden, säger Andreas Ferm, vd på Brilliant Future.  

Insamlingen av data har pågått sedan januari 2019 och Brilliants data visar tre områden där flera av de företagen som toppar listan utmärker sig i relation till de andra företag som deltagit i kartläggningen: 

 • Ledningsgrupperna har lyckats skapa större förtroende Toppbolagens medarbetare upplever 30% högre förtroende för företagets ledningsgrupp än medarbetarna i de resterande bolagen i kartläggningen 
 • Ledningsgrupperna är bättre på att kommunicera internt Toppbolagens medarbetare upplever att företagets ledningsgrupp är 27% bättre på internkommunikation än vad medarbetarna i de resterande bolagen i kartläggningen upplever 
 • Företagets värderingar genomsyrar företaget i mycket högre utsträckning Toppbolagens medarbetare upplever att värderingarna genomsyrar företaget 23% mer än vad medarbetarna i de resterande bolagen i kartläggningen upplever 

– Vår data visar att ett flertal av bolagen i topp, oavsett bransch, har tre gemensamma områden där de presterar bättre än resterande bolag i kartläggningen. Ledningsgruppen har lyckats skapa fint förtroende, de har lyckats bra med sin internkommunikation och de lever som de lär. De har sammanfattningsvis skapat fina förutsättningar för sina medarbetare att frigöra sin potential, säger Andreas Ferm, vd på Brilliant Future. 

Hela listan – företagen med de mest engagerade medarbetarna in sin bransch: 

Bygg- och tillverkningsorganisationer

 1. Piab
 2. Bonava
 3. Stora Enso
 4. Husqvarna
 5. Nord-Lock 

Serviceorganisationer

 1. Skandia Fastigheter
 2. Vasakronan
 3. Autohuset Vestergaard
 4. Bilia
 5. Burlin Motor 

Tjänsteorganisationer

 1. Academic Work
 2. NCAB
 3. Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad
 4. Länsförsäkringar Mäklarservice
 5. Länsförsäkringar Skaraborg 
Publicerad 13 februari 2020
Föregående Nästa