Föregående Nästa

Google-chefen: Det kommer framtidens chefer att kräva

Google-chefen: Det kommer framtidens chefer att kräva
04 april 2017

Utan Eric Schmidt hade Google knappast varit vad det är i dag – ett företag som för många är synonymt med framtiden. Och när den tidigare vd:n tittar i spåkulan är det en sak han är säker på: det finns en kompetens som alla kommer att behöva.

Annons

När det kommer till att specialisera sig för att sticka ut i konkurrensen på arbetsmarknaden kan det vara klokt att lyssna på de som redan har lyckats. Och förmodligen är det ingen dum idé att lyssna på Eric Schmidt, tidigare vd på Google och i dag styrelseordförande för Googles moderbolag Alphabet. I en intervju med amerikanska CNBC avslöjar han vad han tror att framtidens chefer kommer att kräva.

– En grundläggande förståelse för dataanalys kommer att vara oerhört viktigt för nästa generation, säger Eric Schmidt till CNBC.

Det är dock inte meningen att alla ska doktorera i ämnet, menar den erkände företagsledaren. Det som kommer att efterfrågas i allt högre utsträckning är snarare ”en övergripande kunskap om hur statistik fungerar, och hur människor fattar beslut baserat på big data.”.

Jonathan Rosenberg, rådgivare till Googles nuvarande vd Larry Page, håller med – och bjuder CNBC:s läsare på sitt favorituttalande i ämnet: ”Data är 2000-talets svärd och de som kan svinga det – samurajer”.

Erik Backlund/Shortcut
Publicerad 04 april 2017
Föregående Nästa