Föregående Nästa

Fyra svenskar på Forbes prestigelista

Tictails Carl Waldekranz är en av svenskarna som tar sig in på Forbes lista.
07 januari 2016

Här är svenska supertalangerna som platsar bland den unga världseliten.

Annons

Fyra svenskar tar hedervärda platser på den ansedda affärstidningen Forbes 30 under 30-lista. Inom 20 olika kategorier listas unga talanger som ännu inte fyllt 30 år, men som redan tagit häpnadsväckande kliv i karriären.

De svenska stjärnskotten som tagit sig in på årets lista är:

Carl Waldekranz, 29, vd för och medgrundare av Tictail
(Retail & Ecommerce)

Har sedan starten 2011 gjort braksuccé med Tictail, en lättjobbad lösning för e-handlare. Med en miljon olika produkter i över 100 000 olika anslutna nätbutiker rör det sig om en framgångssaga som få kan mäta sig med i branschen. Läs vår djupintervju med Carl från 2014!

Carl Pei, 25, medgrundare av OnePlus
(Consumer Tech)

En annan Carl har gjort sig ett namn runt om i världen med sina storsäljande Androidtelefoner OnePlus – på bara tre år. Carl var en av 2015 års Uppstickare!

Babba Canales, 25, marknadschef på Uber i New York
(Marketing & Advertising)

Gjorde ett jättejobb i samband med taxitjänsten Ubers superlyckade Sverige-lansering. Så till den milda grad att hon numera fått förtroendet att driva rekordkrossande marknadsföringskampanjer på andra sidan Atlanten – i New York.

Carl-Arvid Ewerbring, 27, medgrundare av VR-gamingbolaget Resolution Games
(Games)

Byta namn till Carl = framgång? Den här killen, som förvisso heter Carl-Arvid, har med Resolution Games nischat in sig på virtual reality-spel. Du kan lira Harpan och fiska i en virtuell verklighet som hittills lockat till sig 6 miljoner dollar från investerare.

 

Shortcut
Publicerad 07 januari 2016

Taggar

entreprenör
Föregående Nästa