Föregående Nästa

Sara blir årets sommar-vd på Adecco

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag.
24 april 2015

22-åriga ekonomistudenten ska sommarjobba som vd och koncernchef hos Adecco.

Annons

Sara Landfors är 22 år och pluggar industriell ekonomi vid Chalmers tekniska högskola i Göteborg. I sommar kan hon se fram emot att agera vd och koncernchef på Adecco Sverige. Globalt sett är Adecco världens största rekryterings- och bemanningsföretag och har beskrivit den tillfälliga vd-posten som ”världens bästa sommarjobb.”

Lönen? En månadslön på 100 000 kr.

– Det har varit en lärorik rekryteringsprocess och jag har känt att jag kunnat vara mig själv och ärlig genom hela rekryteringsprocessen. Att det bidragit till att jag fått jobbet som koncernchefsvikarie 2015 känns jätteroligt, säger Sara i ett pressmeddelande.

Sara Landfors och Adeccos vd Per-Arne Gullbrandsen. Foto: Adecco.

Per-Arne Gullbrandsen, vars stol Sara sätter sig på i sommar, kommenterar valet av henne så här:

– Sara har väldigt många synergier med Adeccos ledarprofil ALEX. Hon har ett skarpt intellekt, ett oehört stort engagemang och en ypperlig förmåga att framgångsrikt balansera resultat och relation; driv och interaktion med med sin omgivning.

Förutom månadslönen, som får beskrivas som helt okej för ett sommarjobb, får Sara åtnjuta ett halvårs mentorskap hos Per-Arne och kvala in i en internationell rekryteringsprocess som kulminerar i ett månadslångt ansvar för företagets globala vd-post.

Billy Ekblom
Publicerad 24 april 2015
Föregående Nästa