Föregående Nästa

”Att utmana köttnormen är inte helt lätt”

”Att utmana köttnormen är inte helt lätt”
06 december 2017

UPPSTICKARLISTAN 2017 – plats 9. Therese Lindgren, 30, en av Sveriges största stjärnor i sociala medier. Hon lyfter många viktiga ämnen och det senaste året har djurrätt fått stort fokus, bland annat genom boken ”Vem bryr sig?” som handlar om hur Therese gick från pälsbärande köttätare till vegan.

Annons

Vad tycker du själv är det mest uppstickiga du har gjort i år?

– Att utmana köttnormen är inte helt lätt, eftersom många har svårt att förstå varför och jag ständigt måste argumentera för min sak och svara på frågor. Det är inte lika jobbigt som när jag har utmanat mer personliga normer – till exempel kring kroppsideal eller att våga prata om psykisk ohälsa – men ändå läskigt på sätt och vis. Men när jag har så pass många öron och öron vända åt mitt håll vill jag förvalta det genom att göra någonting som är viktigt för mig, någonting jag är stolt över.

Vilken är din viktigaste lärdom från 2017?

– Att lita på min magkänsla. Flera gånger har jag blivit tillfrågad om projekt, samarbeten och liknande som har sett jättebra ut på pappret, men inte känts helt hundra i magen. Jag har ändå valt att genomföra dem – och då har det inte blivit bra. Nu börjar jag lära mig att gå på min magkänsla och blåser hellre av saker i sista stund, än att köra bara för att jag redan sagt ja.

Vilka planer har du för 2018?

– Jag hoppas få ta det lite lugnare än i år. När jag ser tillbaka på 2018 vill jag att det ska ha varit mitt sociala år, där jag verkligen har hunnit umgås med vänner, prioriterat tid med familjen och träffat många nya människor.

Josefin Svenberg
Publicerad 06 december 2017
Föregående Nästa