10 Jun 2014 kl: 00:00

Arla har höga ambitioner för traineer

Karin Armgarth tycker att traineetiden på Arla har varit full av höjdpunkter. Med höga krav på ansvar och flexibilitet har rotationerna under programmet gett henne en helhetsbild av Arla, både som ett europeiskt bondeägt kooperativ och en stark global aktör inom konsumentvaror.

Varför valde du Arlas traineeprogram?
– Jag fastnade för ambitionsnivån och det väl utarbetade programupplägget, vilket innebär att man har möjlighet till en bred och snabb kompetensutveckling. Redan under antagningsprocessen fastnade jag för Arlas företagskultur där man tydligt värdesätter både beteende och resultat.

Vad är tanken med de tre positionerna?
– Varje trainee har skräddarsydda rotationer efter koncernens behov och traineens målsättningar. Jag började med affärsutveckling på huvudkontoret i Danmark där jag arbetade med strategiska projekt mot våra kärnmarknader i Europa. I dag sitter jag på Sveriges marknadsavdelning som Brand Manager, och driver flera kommersiella projekt nära konsumenten. I min sista position ska jag tillbaka till Danmark och arbeta på en avdelning som har ansvar för utvecklingen av vår globala Supply Chain. Höjdpunkten för mig är känslan att konstant utmanas och utvecklas.

Vad har du lärt dig under trainee­program­mets gång?
– Programmet är en bra plattform för att utveckla sina kunskaper inom olika affärsområden, men även för attfå en solid personlig utveckling inför sin karriär. Inom varje position får man en introduktion till de verktyg och arbetssätt som är vanliga inom just det affärsområdet. Då vi även har ansvar att driva egna projekt inom varje rotation, utvecklas man även inom bland annat projektledning, kommunikation och Stake­hol­der Management. Inom programmet erbjuds vi även flera utbildningar inom ledarskap och mentorskap från Arlas topp 50. Traineerna från hela världen arbetar även på sidan av med två intensiva projekt direkt för olika ledningsgrupper inom koncernen.

Vad har du för framtidsplaner?
– Arlas globala agenda gör företaget till en spännande organisation att jobba inom i framtiden. Det finns många spännande positioner och det ska bli intressant att se var jag kommer att börja jobba efter programmets slut.