10 Maj 2012 kl: 00:00

Årets trea: ”Jag ger mina medarbetare frihet”

Hennes första uppdrag på Tele 2 var som teknisk produktchef.
– De som kände mig skrattade – skulle jag, som är så grymt oteknisk, vara teknisk chef? Jag som inte ens visste vad T9 var!

 

Trots det gick det bra för Susanne, och hon fortsatte glatt att ta sig an chefsuppdrag inom områden hon inte kunde ett dugg om. Hon har sedan det där första jobbet hunnit med att vara chef för flera stora avdelningar inom företaget.

Dessutom har hon varit vd för Optimal telecom innan det slogs ihop med moder­företaget Tele 2.
– Jag har landat i att det som jag är riktigt bra på är att vara chef, och det känns faktiskt skönt. Jag vet att jag kan kliva in som ledare i nästan vilken bransch som helst och göra ett bra jobb, säger Susanne.

 

Just nu är Susanne föräldraledig för andra gången, och precis som vid första barnet valde hon att lämna sin chefspost inför ledigheten.
− Jag och min chef var överens om att det inte fungerar med temporära lösningar på höga chefspositioner i den här branschen. Men det har aldrig varit någon nackdel för mig, utan har inneburit att jag har fått prova på många olika områden. Den allmänna inställningen hos oss är att föräldraskapet gör en till en bättre chef, berättar Susanne.

 

Vad som väntar när hon kommer tillbaka vet hon inte, men Susanne känner sig lugn med att det kommer att dyka upp något som passar henne.
– Jag har sagt till mina chefer att jag vill ha ett jobb där jag kan vara kvar ett tag, så att jag får skörda frukterna av det jag åstadkommer. Hittills har jag varit så kort tid på varje tjänst att jag inte riktigt har hunnit njuta av framgångarna.

 

MER OM: Susanne Holmström

 

Titel: Väntar på ny roll. Tidigare ansvarig för företagsmarknaden Sverige på Tele 2 Sverige.
Ålder: 34 år.
Bor: I Sollentuna.
Familj: Man och två barn.

Utbildning: Master of science i International business, Handels­högskolan i Göteborg.

Några goda råd: Var modig. Gå på magkänslan, våga ta ton för det du tror på.

 

LÄS MER:

» Läs mer om listan Framtidens kvinnliga ledare 2012

» Se hela Topplistan, plats 1-30

» Se hela Heta listan, plats 31-50

» Se hela Varma listan, plats 51-75

 

 

 

I samarbete med våra kunder och partners

Insights:

Företaget som satsar på kvinnliga ledare

 

SKANDIA:
”Vi är lite vassare än andra” Hanna Jacobsson, på Varma listan över Framtidens kvinnliga ledare, vet att glädje och inspiration för teamet framåt. Och ger resultat.

» Här är hennes bästa tips till unga i karriären