Årets Student 2017: Sofie Borck Janeheim blev Årets IT-kvinna
31 Mar 2017 kl: 00:00

Årets Student 2017: Sofie Borck Janeheim blev Årets IT-kvinna

Stort grattis, hur känns det?

– För mig personligen känns det såklart jätteroligt. Men det är samtidigt tråkigt att vi 2017 fortfarande måste ha ett pris för årets IT-tjej, för att den är för en jämställdhet i bransch. Jag skulle hellre vilja ha den jämställda branschen här idag istället för att ta emot det här priset.

Vad betyder det här för dig?

– Det är ett bevis på att det jag gör är viktigt. Att mitt arbete med undervisning inom programmering gör skillnad och att jag ska fortsätta arbeta med det.

Varför tror du att du vann?

– Därför att jag har en väldigt unik bakgrund. Jag är både ingenjör och pedagog så att jag ska kunna förmedla kunskapen om IT till samhället.

Vad hoppas du på att få ut av vinsten?

– Jag har ju som sagt jobbat med att förmedla kunskap om IT i många år men genom det här priset hoppas jag att jag ska kunna nå ut till en mycket större målgrupp och sprida mitt budskap ännu längre än vad jag har lyckats göra tidigare.

Läs mer om tävlingen ”Årets student” här!