Årets student 2017: Här är alla vinnarna
31 Mar 2017 kl: 00:00

Årets student 2017: Här är alla vinnarna

Agnes Stenbom

Årets Digitala Idé i samarbete med Schibsted.

agenssten

Foto: Felicia Yllenius

Agnes Stenbom studerar vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och med en genomarbetad idé och ett stort engagemang tog hon hem pris för Årets Digitala Idé.

Grattis! Hur känns det?

– Det känns bra, jätteroligt! Både för mig själv som person att få erkännande men också på ett större plan – att ett bolag som Schibsted uppmärksammar hållbarhet.

Vad betyder det här för dig?

– För mig betyder det att jag förmodligen håller på med rätt sak. Att det jag pluggar och jobbar för kanske också är något jag är bra på!

Varför tror du att just du vann?

– För att jag på ett smart sätt kombinerar affärsintresse och hållbarhetstänk. Det är något jag tror vi kommer att få se mer av framöver.

Vad hoppas du på att få ut av vinsten?

– Jag hoppas på att få en mentor som har större insikt i medieindustrin och alla dess olika hörn. Jag tror att Schibsted besitter en otrolig kompetens som jag hoppas kunna få ta del av.

Johanna Öhlin

Årets Framtida Ledare i samarbete med KPMG.

johannaohlin

Foto: Felicia Yllenius

Johanna Öhlin studerar Operations Management & Control vid Stockholms universitet och får ta emot pris för Årets Framtida Ledare.

Stort grattis, hur känns det?

– Det känns jätteroligt att ha fått den här fina utmärkelsen!

Vad betyder det här för dig?

– Det betyder jättemycket! Det är en bekräftelse på att jag gör rätt saker och det motiverar mig att fortsätta göra det jag gör.

Varför tror du att du vann?

– Jag tror att jag vann för att jag är handlingskraftig och modig. Jag vågar utmana status quo och genomföra förändringar där jag ser att det behövs, som i kontexter där det redan finns en satt och utbredd kultur och där man förväntas vilja passa in.

Vad hoppas du på att få ut av vinsten?

– Jag hoppas på att få bygga på mitt nätverk, träffa människor från många olika bakgrunder och få så många olika infallsvinklar på ledarskap som möjligt.

Irma Arvidsson

Årets Mäklarstudent i samarbete med Skandiamäklarna.

irmaarvidsson

Foto: Felicia Yllenius

Irma Arvidsson studerar Fastighetsmäklarprogrammet vid Högskolan i Gävle.

 Grattis! Hur känns det?

– Det känns fantastiskt. Det här betyder ju att jag har gjort ett avtryck och det är det enda jag vill – att bidra med någonting och att skapa en känsla. Jag är jätteglad!

Vad betyder det här för dig?

– Det handlar ju både om att få ut sitt personliga varumärke men också att få träffa fantastiska människor och bidra med någonting, det är det jag brinner för!

Varför tror du att just du vann?

– Jag tror att jag vann för att det handlar om att ha mycket energi och kunna skapa bra stämning – det kan jag vilket människor i min omgivning uppskattar.

Vad hoppas du på att få ut av vinsten?

– Jag hoppas att många människor kan förstå mitt budskap. Jag vill hjälpa så många som möjligt att uppnå sina behov och önskemål, det är min största vision.

Carl Öberg

Årets Marknadsförare i samarbete med Arla.

carloberg

Foto: Kristofer Hedlund

För sin högst relevanta idé tog Carl Öberg hem priset för Årets Marknadsförare. Carl studerar just nu Civilekonomprogrammet på Linköpings universitet.

Grattis! Hur känns det?

– Det känns superbra, verkligen!

Vad betyder det här för dig?

– Priset betyder otroligt mycket för mig då marknadsföring inte är något som jag pluggar, utan bara sysslar med på fritiden. Det här är ju verkligen ett intyg på att det jag tycker är kul att göra på fritiden även går att lyckas med.

Varför tror du att just du vann?

– Jag tror att jag vann för att min idé är kopplad till något som är väldigt viktigt i samhället idag – att företag tar ett socialt ansvar.

Vad hoppas du på att få ut av vinsten?

– Först och främst är det ju en otrolig merit att ha på sitt CV – årets marknadsförare 2017. Men jag hoppas också att jag i framtiden lyckas utveckla de marknadsföringsidéer som jag har genom det här, och kanske kan få lite nya kontakter som gör det möjligt.

Ludvig Brisby Jepsson

Årets Nytänkare i samarbete med Danske Bank.

ludvigbrisby

Foto: Kristofer Hedlund

Danske Bank har utsett Ludvig Brisby Jepsson till Årets Nytänkare 2017 för hans digitala tjänst EATIMIZE, en tjänst som hjälper användaren att planera sin kost. Ludvig studerar Industriell ekonomi vid Lunds Tekniska Högskola.

Stort grattis, hur känns det?

– Det känns jättebra!

Vad betyder det här för dig?

– Det är såklart jättekul att bli uppmärksammad så här och det känns spännande att få kontakter på Danskebank ett år framöver med en mentor. 

Varför tror du att du vann?

– Jag tror att jag vann för att jag lyckas kombinera innovativa idéer med att göra min läxa genom att grundligt se över att idéerna är realistiska.

Vad hoppas du på att få ut av vinsten?

– Jag hoppas att mentorskapet på Danskebank ska ge mig en inblick i hur mer etablerade och större företag jobbar med innovation och entreprenörskap.

Shahyan Khan

Årets Utmanare i samarbete med Tre.

Shahyankhan

Foto: Felicia Yllenius

Shahyan Khan är inte rädd för att utmana normer och strukturer och tar sig gärna ann okänd mark. Det gjorde att Shahyan tog hem priset för Årets Utmanare 2017.

 Stort grattis, hur känns det?

– För mig känns det helt otroligt, jag har knappt ord. Det är bara en sådan otrolig upplevelse att bara få vara med och sedan också att få det här priset.

Vad betyder det här för dig?

– Priset för mig betyder ett erkännande. Att man kan lyckas om man vågar utmana konventioner, vågar gå emot strukturer och vågar lita på sig själv hela vägen. Det här priset visar på något sätt att jag har lyckats med min resa. Att jag har kommit någonstans.

Varför tror du att du vann?

– Kanske för att jag har gjort många saker i många olika fält. Jag har försökt utmana både i näringsliv, akademi och politik och allt det samlat tror jag gjorde att jag vann.

Vad hoppas du på att få ut av vinsten?

– Mitt internship kommer nog ge mig mycket när vi väl vet hur det kommer att se ut. Det nästkommande nu är en VD-lunch som jag kommer att få vara med på. Det är ju otroligt spännande att börja där, så får vi se vart det tar oss.

Linus Jonsheden

Årets Digitala Talang i samarbete med EVRY.

linisjonsheden

Foto: Felicia Yllenius

Linus Jonsheden blev Årets Digitala Talang med sitt förslag på en digital innovation som kan bidra till samhällsnytta. Linus studerar Kommunikation & PR vid Karlstads universitet och kommer i vår besöka EVRYs kontor i London och tillsammans med dem arbeta vidare med sin idé.  

Stort grattis, hur känns det?

– Det känns verkligen superbra!

Vad betyder det här för dig?

– Det betyder allt just nu i den här stunden faktiskt. Det betyder att jag får chansen att realisera den är idén som jag har haft, och som jag inte tidigare har tagit steget att utveckla. Det är ju fantastiskt! 

Varför tror du att du vann?

– För att jag har en idé som förändrar sättet man ser på något. Det kommer byta perspektiv på arbetsmarknaden och förflytta den hierarkiska ordningen från en auktoritär arbetsgivare till en plattform där studenter och arbetsgivare kan mötas på mitten.

Vad hoppas du på att få ut av vinsten?

– Av dagen på EVRY tror jag att jag kommer få ut massor av nyttig feedback – bland annat genom möten med skarpa hjärnor som kan hjälpa mig att utveckla min idé så att jag kan ta den till en ny nivå.

Sofie Borck Janeheim

Årets IT-kvinna i samarbete med Microsoft.

sofiaborck

Foto: Kristofer Hedlund

Sofie Borck Janeheim har många års erfarenhet av att förmedla kunskap om IT och i år får hon ta emot pris för Årets IT-kvinna.  

Stort grattis, hur känns det?

– För mig personligen känns det såklart jätteroligt. Men det är samtidigt tråkigt att vi 2017 fortfarande måste ha ett pris för årets IT-tjej, för att den är för en jämställdhet i bransch. Jag skulle hellre vilja ha den jämställda branschen här idag istället för att ta emot det här priset.

Vad betyder det här för dig?

– Det är ett bevis på att det jag gör är viktigt. Att mitt arbete med undervisning inom programmering gör skillnad och att jag ska fortsätta arbeta med det.

Varför tror du att du vann?

– Därför att jag har en väldigt unik bakgrund. Jag är både ingenjör och pedagog så att jag ska kunna förmedla kunskapen om IT till samhället.

Vad hoppas du på att få ut av vinsten?

– Jag har ju som sagt jobbat med att förmedla kunskap om IT i många år men genom det här priset hoppas jag att jag ska kunna nå ut till en mycket större målgrupp och sprida mitt budskap ännu längre än vad jag har lyckats göra tidigare.

Petra Näsström

Årets Mångfaldsinspiratör i samarbete med E.ON.

petranasstrom

Foto: Felicia Yllenius

Petra Näsström går fjärde året på KTH i Stockholm och jobbar just nu med att undersöka digitaliseringen av energimarknaden. Nu får hon ta emot pris för Årets Mångfaldsinspiratör.

Stort grattis, hur känns det?

– Det känns helt sjukt och fantastiskt!

Vad betyder det här för dig?

– Det betyder jättemycket att man för en gång skull uppmärksammas för det man sliter med så otroligt mycket. Alla studenter kämpar ju extremt mycket med studierna men jag har även tagit på mig väldigt mycket extra arbete. Att det då meriteras känns jätteroligt!

Varför tror du att du vann?

– Jag tror att jag vann för att jag just har tagit på mig det här extra arbetet. Jag har slitit hårt och gjort det med stor passion och glädje.

Vad hoppas du på att få ut av vinsten?

– Jag hoppas främst på att få en inblick i E.ON som organisation men att även få stöttning och backning när jag är ute på de vilda vattnen som jag ibland befinner mig på.

Alexander Siotis

Årets Samhällsinnovatör i samarbete med Helsingborg stad.

AlexanderSiotis

Foto: Felicia Yllenius

Alexander Siotis studerar vid Umeå universitet och får för sina stora visioner och brinnande intresse för att göra samhället bättre ta emot pris för Årets Samhällsinnovatör. Alexander kommer som en del av priset att få ett avlönat uppdrag som Ung Rådgivare till stadens ledning. 

Grattis, hur känns det?

– Det känns helt fantastiskt, väldigt roligt att få den här utmärkelsen!

Vad betyder det här för dig?

– Det betyder mycket för att det ger mig en stor möjlighet att påverka samhället från grunden. Det är en stor möjlighet att få samarbeta med Helsingborg stad och utveckla de idéer som jag har i samarbete med dem. 

Varför tror du att du vann?

– Jag tror att jag vann för att jag verkligen vill någonting, jag vill verkligen förändra saker. En innovatör tycker jag är en person som inte följer samma spår som folk tidigare har vandrat, utan någon som tänker att man ska gå åt ett annat håll. Det är något jag verkligen kan känna igen mig i.

Vad hoppas du på att få ut av vinsten?

– Jag hoppas att jag får genomsyra staden och samhället i stort – med ett nytt tänk på hur man ska förebygga sjukdom, främja hälsa och få studenter att trivas i staden.

William Palm

Årets Teknolog i samarbete med ABB.

williampalm

Foto: Felicia Yllenius

William Palm studerar femte året på Robotikprogrammet vid Mälardalens Högskola och fick ta emot pris för Årets Teknolog på Berns i Stockholm.

Stort grattis, hur känns det?

– Det känns grymt kul att få ta del av den här utmärkelsen.

Vad betyder det här för dig?

– Priset betyder jättemycket för mig, att få ta del av en så stor utmärkelse av ett företag som ABB är grymt kul. ABB har ju varit ett intressant företag för mig för framtiden eftersom jag har pluggat robotik på Mälardalens högskola. 

Varför tror du att du vann?

– Jag tror att jag vann för att jag har hållit på med större projekt som handlar om just hållbar teknik för framtiden och för att de såg någon slags potential i mig.

Vad hoppas du på att få ut av vinsten?

– Av sommarjobbet på ABB hoppas jag få ut mycket. Jag hoppas på att få se mer av företaget och att få en större förståelse för allt de håller på med. Jag hoppas också få testa på flera olika områden och få känna av mer vad jag faktiskt vill rikta in mig på.

Hussein Chita

Årets Samhällsutvecklare i samarbete Skanska Sweco.

hussein

Foto: Felicia Yllenius

Priset för Årets Samhällsutvecklare går till Hussein Chita! Hussein som har studerat byggnadsteknik på Högskolan i Gävle samt arkitektur på Chalmers tekniska högskola i Göteborg.

Stort grattis, hur känns det?

– Det känns helt fantastiskt, det känns överraskande men jag är jätteglad och ödmjuk. Jag tackar, tar emot och är positivt inställd.

Vad betyder det här för dig?

– Priset betyder väldigt mycket för mig. Det motiverar mig att fortsätta jobba på det sättet jag gör, pusha mig själv till att utforska nya fält och att växa som människa. Det motiverar väldigt mycket!

Varför tror du att du vann?

– För att jag visar på en vilja att konstant lära mig nya saker och utforska områden som jag vanligtvis kanske inte befinner mig i, för att jag vill se saker ur nya perspektiv. Jag engagerar mig väldigt mycket utöver studierna och visade även på ett socialt engagemang som jag tror gick hem bland människor.

Vad hoppas du på att få ut av vinsten?

– Framförallt ett nytt kontaktnät och möta människor som inspirerar mig till att fortsätta jobba med de saker jag gillar, men även en ny insikt inom byggbranschen och motivation till att söka mig till rätt kall i livet. En vilja att släppa det akademiska livet och börja arbeta.