Årets Student 2016: Robin blev Årets samhällsinnovatör
23 Mar 2016 kl: 00:00

Årets Student 2016: Robin blev Årets samhällsinnovatör

Hans bidrag till Årets Student baseras på Gröna Grannars idé om att skapa en social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet i staden utifrån vilken framtid människor vill se, och detta förverkligas genom cirkulära ekonomiska lösningar.

Grattis till vinsten som årets samhällsinnovatör, hur känns det?
– Jag är lite skakis, men det känns jättebra.

Varför tror du att du vann?
– Jag tror att det handlar mycket om att jag genomför det jag säger. Min filosofi lyder: är det en riktigt bra idé, då realiserar jag den.

Vad innebär vinsten?
– Vinsten innebär att jag får vara en ung rådgivare för Helsingborgs stad. Jag kommer att jobba i olika stadsutvecklingsprojekt, se vilka problem som finns i staden och utifrån dessa lösa problem på ett så hållbart sätt som möjligt.

Vad gör du om fem år?
– Då har jag utvecklat mitt sociala entreprenörskap Gröna Grannar och bedriver det jag verkligen tror på. Jag kommer att ha ett Community Center i åtminstone tio bostadsområden, där staden är en livlig plats och inte bara utgör en plats vi sover på.

Läs mer om tävlingen ”Årets Student” här!